El Berguedà demana que el confinament sigui comarcal

El Consell Comarcal del Berguedà considera que a nivell municipal el mercat és molt limitat i que aquest canvi milloraria la situació dels establiments de la zona

Laura Masnou
15 de gener del 2021
Actualitzat a les 11:24h
Josep Lara, President del Consell Comarcal del Berguedà
Josep Lara, President del Consell Comarcal del Berguedà | Consell Comarcal del Berguedà
Josep Lara, President del Consell Comarcal del Berguedà, ha demanat públicament que el confinament municipal passi a ser comarcal. Més de la meitat dels municipis berguedans té menys de 250 habitants, amb la qual cosa “molts dels habitants d’aquests pobles petits han de desplaçar-se per sortir a fer les seves compres, per tant, han d’incomplir les mesures perquè no tenen altre remei”. Lara considera que les mesures actuals estan pensades en visió de gran ciutat, “que tenen tots els serveis i potser no noten tant aquest confinament municipal”.

Josep Lara explica que els comerços, la restauració i els establiments d’agroturisme del Berguedà “ho estan passant molt malament”, ja que a nivell municipal hi ha un mercat molt limitat. “Els ajudaria molt si la gent de la comarca es pogués moure entre municipis, ja que s’ampliaria una mica més el mercat”, afegeix.   

Així doncs, el Berguedà s’afegeix a la crida de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i del Ripollès, que ja han sol·licitat al Procicat un “tracte especial” en les mesures.