L’entrada d’ERC a l’equip de govern de Berga haurà d’esperar

En el ple municipal celebrat avui, CUP i ERC han demanat disculpes a l’oposició per haver-los informat del pacte amb tan poca antelació i han decidit treballar-lo de manera ordinària al ple de febrer

Laura Masnou
14 de gener del 2021
Actualitzat a les 20:34h
Ple de Berga (arxiu)
Ple de Berga (arxiu) | Pilar Màrquez Ambròs
“Avui volíem incloure quatre punts en relació a la modificació del cartipàs municipal, però tant des de l’equip de govern com des del grup municipal d’ERC hem considerat que ho havíem fet malament i que no estava bé rebre la informació al mateix dia. És per això que finalment no ho hem posat a l’ordre del dia, sinó que ho farem de manera ordinària en el ple de febrer. Demanem disculpes als companys dels altres grups municipals”. Així s’ha manifestat l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, després de les crítiques de l’oposició per haver-los fet coneixedors “a última hora, de pressa i corrents” del pacte entre la CUP i ERC, així com també de la intenció de modificar el cartipàs municipal en la sessió plenària d’aquest més de gener i de la supressió de les retribucions per assistència a plens i comissions. Venturós ha explicat que els dos regidors d’ERC, Ramon Camps i Dolors Tous, encara no estan treballant amb l’equip, però que ho faran en breus. Per la seva banda, Camps s’ha sumat a l’autocrítica de Venturós “assumint l’error conjuntament”.

Ferran Aymerich, portaveu de Junts per Berga, s’ha mostrat molt crític i considera que “la manera en què s’està treballant els darrers mesos denota una gran falta de consideració cap a la resta de regidors i a la ciutadania en general. Si aquesta ha de ser la tònica en els propers mesos, només podem lamentar la situació actual”. En la mateixa línia s’ha expressat Abel García, del PSC, que considera “lògic” que la proposta no s’hagi tirat endavant avui, però ha agraït l’autocrítica feta tan per l’equip de govern com pel grup municipal d’ERC.

S’haurà, doncs, d’esperar al proper ple per què es faci efectiu el pacte de govern anunciat entre la CUP de Berga i ERC.