àrea social

Gironella habilita el tercer pis social amb la col·laboració de la Fundació «la Caixa»

La reforma ha tingut un cost de 47.111 euros, dels quals 24.000 euros han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona i 8.000 euros per CaixaBank

per Pilar Màrquez Ambròs, 14 de gener de 2021 a les 11:37 |
El pis social està ubicat al nucli històric. | Aj. Gironella
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Gironella ja disposa del tercer pis social del municipi, al carrer Pont Vell de la vila. La reforma ha tingut un cost de 47.111 euros, dels quals 24.000 euros han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona i 8.000 euros per CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació "la Caixa". L'immoble, propietat del consitori, també alberga l'arxiu històric municipal, i l’antic punt jove. 
 
Les obres de condicionament han permès renovar els aparells sanitaris i la cuina, modificar-ne la distribució i renovar tota la xarxa elèctrica i de desguassos. 


Segons l'alcalde, David Font, el consistori actua en aquest sentit al nucli històric "per dinamitzar-ne la vida i millora dels edificis, i ampliar el parc públic d'habitatge de Gironella". La regidora d’Atenció a les persones, Teresa Terricabres, ha explicat que el pis està adreçat a persones i famílies amb risc d’exclusió social i vulnerabilitat, però que també es podrà utilitzar "com a pis d’emergència social" si és necessari. Terricabres ha recordat que "amb aquest ja disposem de tres pisos socials al municipi, que ens permetran millorar el servei d’atenció a les persones en situacions de risc, que ens permetrà atendre necessitats temporals". 

El pis disposa de dues habitacions dobles, bany, cuina i sala menjador amb il·luminació natural a totes les habitacions. 

El 2019, el 92% de les oficines de CaixaBank van donar suport a algun projecte social. Cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació "la Caixa" a favor de més de 8.000 entitats socials d’arreu de l’Estat.

 

Participació