La CUP de Berga s’abaixa un 6% el sou davant l’entrada imminent d’ERC a l’equip de govern

També se suprimiran les retribucions de l’oposició

Laura Masnou
13 de gener del 2021
Actualitzat a les 19:58h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, durant un ple
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, durant un ple | Pilar Màrquez Ambròs
El ple de demà dijous serà la culminació del pacte entre la CUP i ERC a l’Ajuntament de Berga amb l’aprovació de la modificació del cartipàs municipal. Ramon Camps i Dolors Tous entraran a formar part de l’equip de Govern per “donar a la ciutat de Berga l’estabilitat que necessita”, explica Camps, que també remarca que la seva entrada al consistori no suposarà cap despesa extra.

Aquest pacte també inclou la rebaixa d’un 6% del sou de cada membre de l’equip de govern actual, que es destinaran a pagar el sou de Camps, i la supressió del sou dels grups de l’oposició. En aquest sentit, l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, explica que “en la darrera legislatura es va aprovar i vam haver d’acceptar que l’oposició rebés retribució, cosa que abans no es feia. Per tant, una de les condicions del pacte era que es tornés al codi ètic de la CUP de Berga, que no considera les retribucions en l’oposició”. Venturós ha deixat clar també que agraeix a la oposició que faci propostes sobre en què destinar els diners que fins ara cobraven, tot i que li sobta que “fins ara ningú hagués dit res ni hagués pensat en què podien ser necessaris aquests diners i que es vulguin atribuir que aquesta rebaixa vingui proposada per ells”.  

Ferran Aymerich, portaveu de Junts per Berga, es mostra molest per la “unilateralitat” de la decisió, de la qual van tenir coneixement “ahir, de pressa i corrents”. “Des de Junts per Berga exigim que els diners que no se’ns paguen es destinin a qui més ho necessita que, degut a la situació que estem vivint, creiem que són les entitats que treballen al tercer sector. I aquesta és la petició que farem a l’equip de govern: que els diners no se’n vagin a coses que no són importants”.

Aymerich també avisa que l’eliminació de la retribució no afectarà en res a la seva dedicació. “No fem política per la retribució, el nostre compromís amb la ciutat està intacte”, afirma. Des de Junts per Berga consideren que aquest pacte demostra “la incapacitat negociadora de la CUP, que ha necessitat un pacte únic per garantir l’estabilitat”.

Per altra banda, Abel García, del PSC, creu que amb aquest pacte “la CUP menysté a una gran part del poble. Considero que un servei públic ha de tenir retribució, ja sigui al govern o a l’oposició. Que potser nosaltres no hi dediquem hores? Ho trobo una mesura covarda per imposar un pensament únic, que no és comú i que no genera consens”. García critica la “desorganització de l’Ajuntament”, però assegura que aquesta decisió no canviarà en res la seva implicació. És més, considera que amb aquest pacte s’acaben “d’autoimposar més dedicació i un nivell d’exigència molt alt, perquè des de l’oposició seguirem treballant com fins ara”.
Arxivat a