Berga estrena una unitat de policia local de proximitat

Es tracta d'un servei pensat per atendre temes de veïnatge, comerç o trànsit amb què es vol propiciar una comunicació més estreta amb el ciutadà

13 de gener del 2021
Actualitzat a les 18:09h
Agents de la Policia Local al Portal de Santa Magdalena.
Agents de la Policia Local al Portal de Santa Magdalena. | Aj. Berga
La Policia Local de Berga ha posat en marxa, aquest desembre, una nova Unitat de Proximitat formada per tres agents i que està activa de dilluns a divendres. Es tracta d'un servei pensat per atendre temes de veïnatge, comerç o trànsit amb què es vol propiciar una comunicació més estreta amb el ciutadà. Per exemple, en el cas de produir-se un accident de trànsit rellevant, els i les agents de proximitat es posaran en contacte amb les persones accidentades per fer-ne un acompanyament posterior i efectuar diferents gestions administratives relacionades amb l'assistència de les companyies asseguradores o l'atenció mèdica.

Des de l’entrada en funcionament de la Unitat de Proximitat ja s’han gestionat i completat 8 serveis complets. En concret, s’han realitzat serveis relacionats amb accidents de trànsit (3), serveis de veïnatge (2), trobades amb associacions de veïns i veïnes (1), visites a bars i comerços (1) i accions amb Mossos d’Esquadra (1). La mateixa Unitat de Proximitat treballa de forma conjunta amb els Mossos d’Esquadra en la realització de sessions informatives en matèria de seguretat als centres escolars, les persones grans o els comerços. 

Les persones que necessitin contactar amb aquesta unitat poden fer-ho a través de les adreces de correu electrònic [email protected] i [email protected] o al telèfon 93 821 04 27. 

La Unitat de Proximitat s'ha impulsat per oferir una major qualitat dels serveis d’assistència a les persones, així com per fer-ne el seguiment, segons fonts municipals. El servei té l’objectiu d’assolir una major cohesió social, identificar les problemàtiques que afecten la comunitat, propiciar solucions en la medicació de conflictes i millorar la qualitat i la satisfacció de les persones en relació als serveis policials prestats, entre d’altres. 
 
Arxivat a