impostos

Les associacions de veïns de Berga recullen més de 3.100 firmes contra l'augment de l'IBI i la taxa d'escombraries

Les entitats demanen que es faci marxa enrere perquè hi ha moltes famílies afectades per la pandèmia i que es busquin alternatives

per Pilar Màrquez Ambròs , 13 de gener de 2021 a les 16:10 |
Representants de les associacions de veïns davant l'Ajuntament de Berga. | Cedida
Les 14 associacions de veïns de Berga han entregat, aquest matí, més de 3.100 signatures  contra l'augment de l'IBI i la taxa de recollida de deixalles a l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Berguedà. El consistori, governat per la CUP, ha aprovat apujar l'IBI de cara al 2021 un 10%. Així mateix, l'executiu comarcal, format per JxCat, PSC i consellers independents, ha donat llum verda a la pujada del 6% en el rebut d'escombraries domèstiques. 

Durant el mes de novembre, les diferents associacions veïnals ja van expressar el seu rebuig a l'augment i van començar a recollir signatures entre la ciutadania.


Les entitats demanen que es faci marxa enrere perquè hi ha moltes famílies afectades per la pandèmia i lamenten un increment "desmesurat" d'ambdues taxes. Segons han assegurat els representants d'aquestes associacions, cal "buscar alternatives" perquè no s'ha tingut prou en compte les dificultats econòmiques que viuen les famílies a causa de la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, consideren que hi ha hagut "falta de previsió" i que aquesta "no l'han de pagar els ciutadans que, actualment, estan en hores baixes per la Covid-19, els llocs de treball perduts i els ERTO i ERE de moltes empreses", sinó "que l'han d’assumir els respectius responsables i les seves institucions". 

Les entitats veïnals reclamen a les dues administracions que "optimitzin" els recursos actuals i que es destinin més diners a la recollida selectiva, per exemple, amb subvencions que permetin repartir aquest augment previst de les taxes en dues o tres anualitats. També exigeixen a l'Ajuntament i al consell comarcal que "expliquin les veritables raons de l'increment" i sol·liciten que s'esmeni i rectifiqui aquestes decisions "en el termini més ràpid possible". 

 

Els portaveus veïnals abans d'entregar les signatures al Consell Comarcal del Berguedà. Foto: Cedida


Altres notícies que et poden interessar


 

Participació