L'empresa pública Sumar es farà càrrec de la gestió de la residència Sant Bernabé

A l'espera de completar el procés per fer-ho efectiu i obtenir la ratificació del patronat, l'Ajuntament de Berga ha prorrogat un mes el conveni entre la residència i l'hospital

13 de gener del 2021
Actualitzat a les 19:40h
Entrada de la residència Sant Bernabé, el passat juny (arxiu).
Entrada de la residència Sant Bernabé, el passat juny (arxiu). | FHSB
L'empresa pública Sumar assumirà la gestió de la residència Sant Bernabé en les properes setmanes. Aquest és l'escenari que hi ha sobre la taula, encara que el patronat del centre té l'última paraula i ha de ratificar-ho. De moment, l'Ajuntament de Berga ha prorrogat un mes el conveni entre la residència i l'Hospital Sant Bernabé per completar el procés.

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha explicat en la roda de premsa setmanal per actualitzar les dades del coronavirus, que s'està treballant "per fer efectiu" el traspàs de la residència a Sumar "com abans millor". Venturós ha recordat l'existència del conveni amb Salut fins el 30 de desembre, "que prorroguem un mes més per tal de poder acabar de tancar tots aquells serrells que ens queden com ajuntament i abordar així aquesta situació amb la resta de patrons". Venturós ha assegurat que en els propers dies es farà una roda de premsa per actualitzar tota la informació sobre la nova gestió del centre. 

Venturós ha destacat que "coneixem Sumar perquè és una empresa pública que treballa en l'àmbit d'atenció assistencial i domiciliària, i la voluntat de l'equip de govern ha estat sempre que el centre fos 100% públic". "La viabilitat de la residència ve d'acord amb el nombre d'usuaris que, evidentment, el dia d'avui, és baix. Per tant, en aquests mesos, veurem canvis en aquest sentit", ha dit la batllessa. 

Respecte a la dimissió de dos patrons de la residència en desacord amb la gestió dels últims mesos, Montse Venturós ha apuntat que "aquest ha estat un any realment molt complex" i que properament es pronunciaran pel que fa a aquest fet. 

El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha afegit que la contractació de l'empresa Sumar s'ha estat treballant des de finals de l'any 2019 i que la crisi sanitària de la Covid-19 va aturar un procés que ha estat llarg, "que no ve d'ara perquè fa més d'un any que hi estem treballant". 

Arxivat a