Covid-19 a les aules

El Berguedà ja té set grups escolars confinats

Aquest dimecres, en les dades del Departament d'Educació, constaven més de 130 persones confinades entre alumnes i personal docent

per Laura Masnou , 20 de gener de 2021 a les 12:30 |
Alumnes entrant a l'escola el primer dia del segon trimestre | ACN
Les escoles del Berguedà ja tenen més grups confinats que abans de començar les vacances de Nadal. Quan es va aturar l'activitat lectiva per vacances el passat 21 de desembre hi havia cinc grups escolars confinats per casos de Covid-19. Aquest número de grups en quarantena, i després de només deu dies d'activitat lectiva, ja és de set. Això suposa que hi ha més de 130 persones, entre alumnat i personal docent, en aïllament preventiu. 

Segons consta en les dades del Departament d'Educació, els centres que tenen alguna aula tancada per casos positius de Covid-19 són l'Escola de Gironella, l'Escola Sant Joan de Berga, l'Escola Sant Salvador de Cercs, l'Escola Santa Maria d'Avià i la Llar d'Infants Estel 2 de Gironella amb un grup confinat cada centre i l'Institut Pere Fontdevila de Gironella amb dos grups escolars en quarantena. 


Durant el primer trimestre les xifres van ser canviants i van oscil·lar entre els dos i gairebé la vintena de classes confinades per positius a les aules. En plena segona onada es va arribar als 19 grups escolars confinats, però a mitjans de desembre aquesta xifra ja va tornar a caure per sota de 10 i la situació era estabe. 


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 26 de gener.
 

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).22,4%centres afectats
1.141 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 253 municipis diferents.
2.113aules tancades
Més de 2.000 classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i nou centres estan totalment clausurats.
50.756persones confinades
De les quals, 48.166 confinats són alumnes (el 3,34% del total), 2.434 són docents i personal PAS i PAE (1,48%), i 156 és personal extern.
44.204positius detectats
Dels quals, 4.435 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 39.096 positius detectats a alumnes (2,71% del total d'alumnes), 4.701 a docents i personal PAS i PAE (2,87%), i 407 a personal extern.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació