El Berguedà ja té set grups escolars confinats

Aquest dimecres, en les dades del Departament d'Educació, constaven més de 130 persones confinades entre alumnes i personal docent

Laura Masnou
20 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:33h
Alumnes entrant a l'escola el primer dia del segon trimestre
Alumnes entrant a l'escola el primer dia del segon trimestre | ACN
Les escoles del Berguedà ja tenen més grups confinats que abans de començar les vacances de Nadal. Quan es va aturar l'activitat lectiva per vacances el passat 21 de desembre hi havia cinc grups escolars confinats per casos de Covid-19. Aquest número de grups en quarantena, i després de només deu dies d'activitat lectiva, ja és de set. Això suposa que hi ha més de 130 persones, entre alumnat i personal docent, en aïllament preventiu. 

Segons consta en les dades del Departament d'Educació, els centres que tenen alguna aula tancada per casos positius de Covid-19 són l'Escola de Gironella, l'Escola Sant Joan de Berga, l'Escola Sant Salvador de Cercs, l'Escola Santa Maria d'Avià i la Llar d'Infants Estel 2 de Gironella amb un grup confinat cada centre i l'Institut Pere Fontdevila de Gironella amb dos grups escolars en quarantena. 

Durant el primer trimestre les xifres van ser canviants i van oscil·lar entre els dos i gairebé la vintena de classes confinades per positius a les aules. En plena segona onada es va arribar als 19 grups escolars confinats, però a mitjans de desembre aquesta xifra ja va tornar a caure per sota de 10 i la situació era estabe.