infància

L’Ajuntament d’Avià estrena la seva primera tirolina infantil al parc de la Torreta

Aquesta actuació la van triar els nens i nenes en el pressupost participatiu infantil del municipi

La tirolina s'ha instal·lat a la part superior del parc de la Torreta. | Cedida
per Pilar Màrquez Ambròs, 12 de gener de 2021 a les 19:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Avià ja disposa d’una tirolina pública perquè en gaudeixi la quitxalla. S'ha instal·lat a la part
superior del parc de la Torreta. Es tracta d'una infraestructura que s'havia inclòs en el pressupost infantil participatiu del 2020. Té un cost total de 4.500 euros que ha sufragat

l'Ajuntament del municipi.

La regidora de Pressupostos Participatius d'Avià, Sara Subirana ha explicat que amb la posada en servei de la primera tirolina pública infantil del municipi, es dona compliment al compromís adquirit amb la quitxalla que van votar dur a terme aquesta obra. En aquest sentit, infants i joves van poder triar quines inversions s'havien de fer a través dels pressupostos municipals participatius endegats l'any 2018. Avià va ser el primer poble de la comarca en oferir als veïns en què volen invertir 72.000 euros del pressupost municipal anual. D'aquest total, el destí de 7.000 euros el trien els joves.


La ubicació de la tirolina està pensada per fer arribar arreu les activitats d'oci a l'aire lliure del
poble. En el seu punt més alt mesura 2,20 metres d'alçada i té un recorregut de 20 metres. La poden utilitzar infants i joves d'entre 5 i fins a 15 anys. "La gent no tenen tirada a anar cap a aquella zonai i d'aquesta manera convidem a descobrir altres parts del nostre poble", ha declarat Sara Subirana. La part superior del parc de la Torreta queda una mica elevada i permet gaudir "d'un paisatge preciós" amb vistes panoràmiques de l'entorn d'Avià, ha expressat la regidora. Aquesta zona d'esbarjo també disposa d'una àrea de pícnic amb bancs.

La tirolina està feta amb pals de fusta de pi nòrdic tractada i un cable d'acer trenat de 20
metres de longitud. Disposa d'un seient circular de goma. Per fer-la servir només cal pujar per unes escales de fusta fins al capdamunt de la plataforma, agafar-se a la barra, seure en un seient circular de goma i deixar-se anar. No és necessari l’ús de casc. La instal·lació ha anat a càrrec dels operaris de les brigades municipals d'Avià. 

 

Participació