EMPRENEDORIA

L’Agència posa en marxa el Concurs d’Idees Emprenedores amb novetats en les categories de premis

La 9a edició del concurs dona continuïtat al format televisiu iniciat el 2018 a través de Televisió del Berguedà

Gravació de la 9a edició del Concurs d'Idees Emprenedores | ADBerguedà
per NacióBerguedà, 12 de gener de 2021 a les 19:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un any més, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha posat en marxa el Concurs d’Idees Emprenedores. El certament torna a comptar amb el patrocini de La Caixa, que ha mantingut la seva aportació de 6.500€, i amb la col·laboració de diferents entitats i empreses que aposten per l’emprenedoria berguedana i que fan possible la realització del concurs i l’entrega de premis valorats amb més de 15.000.

En l’edició d’enguany s’han presentat 18 projectes emprenedors de sectors tan variats com l’esportiu, el cultural, d’aprenentatge, d’alimentació o de disseny tèxtil, entre d’altres. Tots ells es sumen als 138 projectes participants de les 8 edicions anteriors, dels quals 22 han resultat guardonats i un 77% continuen funcionant.  


 
Segons Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà: “Un any més arriba l’excusa per fer aflorar talent, projectes i idees malgrat estar vivint uns temps difícils. Ara és el moment de fer que les persones del territori aprofitin aquesta oportunitat. Vet aquí de nou l’edició del concurs d’idees emprenedores, un concurs que s’ha anat consolidant any rere any i on hem pogut veure molts projectes que, amb el temps, han esdevingut com a sòlids.”

 

 

Els programes es van enregistrar durant el mes de desembre i a mitjans de gener es podran veure els emprenedors en diferents programes de 15 minuts a la Televisió del Berguedà, on explicaran el seu projecte. Les gravacions s’han realitzat tant a fora com a dins de plató per tal de poder mostrar i contextualitzar l’entorn de treball dels projectes emprenedors i a plató s’ha connectat de forma telemàtica amb empresaris reconeguts a nivell comarcal i altres emprenedors que aconsellen als projectes en el camí cap a l’èxit.
 
Les novetats d’enguany venen en l’apartat dels premis. Totes les candidatures es presentaran en un únic certamen de Premi Emprenedor, dins el qual hi haurà 3 premis:
  • Premi Emprenedor: És l’equivalent al primer premi de l’any anterior, on es valorarà la viabilitat del projecte, la maduresa, les habilitats i aptituds dels promotors i el potencial de creixement (3.000€ + 5.000€ en pack de serveis)
  • Premi al projecte més innovador: El jurat concedirà un premi al projecte que es valori com a més innovador, ja sigui pel procés productiu o per noves tecnologies, formes de treball, etc. (1.500€ + 3.000€ en pack de serveis)
  • Premi al projecte amb més impacte social i territorial: el jurat concedirà un premi al projecte que es valori amb un impacte social i territorial més gran. Es poden valorar diversos ítems, com la sostenibilitat, la inclusió social, la creació d’ocupació, etc. (1.500€ + 3.000€ en pack de serveis)
  • Vot popular: A través de la plataforma del Regió7 tothom podrà votar la candidatura que desitgi i el premi serà de 500€.
 Aquesta iniciativa s’emmarca dins la feina de l’ADBerguedà de continuar sensibilitzant, fomentant i impulsant l’emprenedoria i creació d’empreses a la comarca.
 

Gravació de la 9a edició del Concurs d'Idees Emprenedores Foto: ADBerguedà

 

Gravació de la 9a edició del Concurs d'Idees Emprenedores Foto: ADBerguedà

 

Participació