salut

Colisée assumeix la gestió de la residència de Bagà durant dotze anys

La residència disposa actualment de 82 llits, després d'aconseguir 16 places públiques més

per Pilar Màrquez Ambròs , 12 de gener de 2021 a les 18:09 |
Personal i usuaris als balcons de la residència de Bagà (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'empresa multinacional Colisée, especialitzada en el servei i cura de persones grans, ha assumit la gestió de la residència de Bagà, al Berguedà, ​​segons ha fet públic la mateixa companyia. Tal com ha informat la Fundació Salarich-Calderer a les famílies, el grup es va fer càrrec del centre el passat 1 de gener i el gestionarà durant els propers dotze anys. El contracte contempla la possibilitat de prorrogar l'acord durant cinc anys.

La residència de Bagà disposa actualment de 82 llits, després d'aconseguir 16 places públiques més. El centre forma part d'un pla de contingència del Departament de Salut de la Generalitat que preveu que centres més grans rebin usuaris de residències més petites amb dificultats estructurals per fer aïllament o congestió. Colisée reforça així la seva presència a Catalunya i s'apropa als mil llits geriàtrics gestionats al territori. Des de fa uns mesos, la multinacional gestiona també una residència a Igualada. 


Colisée ja va assumir temporalment la gestió de la residència de Bagà durant la pandèmia i el juliol passat va iniciar les negociacions amb la Fundació Salarich-Calderer, que té representació de l'Ajuntament de Bagà i de diverses entitats del municipi, per quedar-se de forma definitiva amb la gestió de centre.

La residència Salarich Calderer és una de les empreses més importants de l'alt Berguedà pel nombre de treballadors als quals dona feina i és l'única, conjuntament amb la residència de la Pobla de Lillet, destinada a la gent gran en una zona amb un important envelliment de la població. En la primera onada de la pandèmia, la residència de Bagà va patir una trentena de defuncions.


El Grup Colisée, amb seu a València, gestiona actualment 57 residències a l'estat espanyol i té una plantilla de 4.200 treballadors.

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació