Salut administra 7.760 vacunes a la Catalunya Central en les dues primeres setmanes

En aquesta segona setmana s'ha vacunat a residències de tot el territori i s'ha començat també amb professionals sanitaris

Redacció
12 de gener del 2021
Una infermera preparant la vacuna de la Covid-19 a la residència la Font de Manresa
Una infermera preparant la vacuna de la Covid-19 a la residència la Font de Manresa | Pere Fontanals
Els equips de vacunació del departament de Salut de la regió sanitària de la Catalunya Central ja han administrat més de 7.700 dosis de la vacuna contra la Covid-19 des que el dia 27 de desembre va començar la campanya. En total fins a aquest dilluns 7.760 persones de col·lectius considerats prioritaris en aquesta primera fase, com són les residències i els professionals sanitaris de primera línia. Aquesta ha estat la primera setmana en què han treballat tots els equips de vacunació de la regió sanitària en paral·lel.

Al Bages, Berguedà i Moianès, que van començar una setmana abans, ja han arribat a les 4.164 vacunes. La prioritat continua sent la cobertura de les residències de gent gran tant residents com personal sanitari i sociosanitari. En aquest sentit, al Bages, Berguedà i Moianès s'han administrat 3.366 vacunes de les quals 2.082 són de residents. Al Berguedà ja s'han visitat totes les residències. S'han vacunat 843 persones (543 dels quals són residents). I de Moianès i Bages en queden poques i està previst avançar en la mesura del possible aquesta setmana, sempre i quan no hi hagi brots actius de Covid-19.

També s'ha començat a vacunar professionals de primària i d'hospitals. Fins a dilluns al vespre ja s'han posat a aquests col·lectius 798 vacunes més, eminentment d'atenció primària i una primera part de professionals de l'Hospital de Berga (289 vacunes). Entre aquest dilluns i dimarts es vacunen professionals de Sant Andreu i a finals de setmana es preveu vacunar a professionals d'Althaia així com també professionals de SEM i d'atenció primària.

Vacunació tot i la neu, a Osona

Pel que fa a Osona, s'han vacunat 2.269 persones, la majoria, 1.605, de residències. D'aquests 1.057 són residents i 548 personal que treballa a residències. La resta, 664 vacunes, són la primera dosi que s'ha administrat a professionals de la sanitat: 360 en una primera vacunació a professionals del Consorci Hospitalari de Vic, 31 a personal del SEM i 241 professionals d'Atenció Primària. En el cas d'Osona, s'ha mantingut la previsió de vacunació fins i tot davant la intensa nevada de dissabte i es va poder arribar als punts previstos de vacunació amb el suport de Mossos d'esquadra.

A l'Anoia i el Solsonès la vacunació s'ha fet a 1.327 persones. En total s'han vacunat 1049 persones a residències, de les quals 648 són residents. També s'ha començat la campanya de vacunació a professionals sanitaris de primera línia amb vacunes a 278 persones d'atenció primària. La previsió inicial per a aquesta setmana és prioritzar la vacunació de residències i començar la vacunació a l'Hospital d'Igualada.

La prioritat de vacunació aquesta setmana és acabar d'administrar les primeres dosis a residències tot i que dependrà que no hi hagi brots actius a aquestes i que es disposi de tots els consentiments. En tot cas, si queda una residència pendent de vacunar es farà més endavant mentre es continua la campanya de vacunació que continuarà amb l'administració de la segona dosi de la vacuna un cop hagin passat 21 dies de la primera injecció.