coronavirus

Puig-reig no viurà La Corrida, però vol mantenir l’esperit de la festa amb actes «confinats»

Les restriccions per evitar la propagació del virus impedeixen a l'organització mantenir les activitats habituals, tenint en compte que són multitudinàries

per Pilar Màrquez Ambròs , 12 de gener de 2021 a les 11:47 |
Joc de les Cintes de la Corrida de Puig-reig (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Puig-reig ha fet oficial que no celebrarà La Corrida 2021. L'evolució de la pandèmia de la Covid-19 ha obligat a la comissió de la festa i a l'Ajuntament de Puig-reig a prendre la decisió de suspendre la celebració, segons han informat aquest dimarts en un comunicat.

La tradicional festivitat centenaria de Puig-reig s'havia de celebrar el cap de setmana del 15, 16 i 17 de gener, però no serà així. Les restriccions per evitar la propagació del virus impedeixen a l'organització mantenir les activitats habituals, tenint en compte que són multitudinàries. No obstant això, Puig-reig viurà La Corrida d'una manera diferent. La comissió ha treballat per mantenir l'esperit de la festa entre els veïns del municipi i ha organitzat diferents propostes per celebrar la festivitat sense haver de sortir de casa. 


La Biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reig ha preparat el Kit de La Corrida per fer un taller de manualitats a casa amb els més menuts, ja que no s'ha pogut organitzar presencialment a l'equipament. El kit ja es pot trobar a la biblioteca municipal durant  aquesta setmana i també es pot encarregar contactant amb l'equipament.

També es manté el concurs d'Instagram de fotografia de La Corrida. Les bases del concurs es faran públiques en els propers dies a les xarxes socials de la comissió de la festa i les fotografies s'hauran de penjar amb l'etiqueta #lacorridapuigreig21. 


La cuina del porc, als restaurants

La comissió també ha volgut donar protagonisme a la cuina del porc, un dels elements que formen part de la festa i a més a més, donant suport al sector de la restauració del municipi. Sis restaurants puig-reigencs oferiran durant aquest cap de setmana el menú de La Corrida.

Aquests establiments són el Restaurant Cal Marçal, el Bar restaurant El Cafè de l'Ametlla de Merola, La Forkilla, Baixador, El Petit Buffet i El Mirall. A través de les xarxes socials es
poden consultar les propostes gastronòmiques que els restaurants han preparat per a a aquesta ocasió especial. A mes a més, tot i la situació de pandèmia, la comissió de La Corrida ha editat i imprès el tradicional calendari de la festa.

La comissió de La Corrida ja treballa, asseguren, en la celebració de la festa del 2022 "amb
l'objectiu de poder recuperar la cercavila de carruatges i la resta d'activitats que tenen lloc al carrer i que compten amb una gran afluència de persones". 

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació