Covid-19 a Berga: Menys contagis i la taxa de reproducció de la pandèmia per sota de l'1

L'Ajuntament demana no abaixar la guàrdia tot i les dades més favorables dels darrers dies

Pilar Màrquez / Redacció
11 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:41h
El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, i l'alcaldessa Montse Venturós en roda de premsa (arxiu).
El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, i l'alcaldessa Montse Venturós en roda de premsa (arxiu). | Aj. Berga
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, han comparegut aquest dilluns, 11 de gener, per actualitzar la informació sobre l’evolució de la pandèmia a la ciutat. Segons han explicat, Berga ha registrat 42 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (-31) i també s’han comptabilitzat 112 casos en els darrers 14 dies (-40). Actualment, l’índex de risc de brot és de 551,09 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que ha disminuït respecte la setmana anterior (759,29). La taxa de reproducció de l’epidèmia ha crescut fins a 0,99 punts, però no sobrepassa la frontera de l'1.

El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha advertit que "tot i que la taxa de reproducció de la pandèmia es mantingui per sota de 1, no ens podem relaxar i cal seguir complint les restriccions establertes pel Departament de Salut i seguir sent corresponsables".

Vacunació a les residències

Montse Venturós ha comentat que la situació a ambdues residències s’ha mantingut estable i inalterable durant els últims set dies. D’una banda, la residència Sant Bernabé compta amb 42 usuaris i usuàries, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu i no s’han registrat defuncions. Tampoc hi ha casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral. Això ha fet que la residència pugui mantenir-se lliure de casos de Covid-19.

L'alcaldessa ha confirmat que del 7 al 9 de gener es va portar a terme la vacunació als centres residencials i sanitaris de la ciutat. La vacuna de la Covid-19 s’ha subministrat a la totalitat d’usuaris i usuàries de la residència Sant Bernabé i la residència Nostra Senyora de Queralt, així com al personal sanitari d’aquests dos centres. El personal sanitari del CAP Berguedà i l’Hospital Sant Bernabé també ha estat sotmès al procés de vacunació.

En aquest sentit, el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, s’ha mostrat satisfet per l’inici de la vacunació als centres residencials i ha esmentat que "això suposarà un abans i un després en l’evolució de la pandèmia".

1 multa per saltar-se les restriccions

El 7 de gener van entrar en vigor les noves mesures de contenció de la Covid-19 que s’aplicaran fins al 17 de gener de 2021 a tot Catalunya. Fins ara, es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Del 4 a l'11 de gener, la Policia Local ha efectuat 36 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats, i s'ha interposat només 1 denúncia per incomplir les restriccions de mobilitat.
Arxivat a