Patum

Berga prorroga l’exposició de la Patum a Sant Francesc i estableix nous horaris per visitar la mostra gratuïtament

L'exposició de la festa al Convent de Sant Francesc ha rebut un total de 5.357 visites entre juliol i desembre

per NacióBerguedà , 11 de gener de 2021 a les 11:28 |
L'exposició de la Patum a Sant Francesc el dia que va inaugurar-se (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga ha prorrogat l'exposició de la Patum. La mostra inaugurada a l'estiu al Convent de Sant Francesc, es pot visitar de forma gratuïta i compta amb un nou horari a causa de les noves restriccions de mobilitat establertes per les autoritats sanitàries per a la contenció de la Covid-19 que comporten el confinament municipal durant tota la setmana. L'exposició va tancar el 28 de desembre per portar a terme la preparació i el desenvolupament de l'arribada dels Reis d'Orient a Berga que van instal·lar el campament reial al claustre del Convent de Sant Francesc.

Una mostra prorrogada


El regidor de Patrimoni Cultural i Museus, Ivan Sànchez, ha explicat que “la previsió inicial era que l'exposició fos visitable fins al gener de 2021, però l'èxit de públic assolit durant aquests mesos ens ha fet repensar la possibilitat de prorrogar-la i mantenir-la oberta durant més temps”. La mostra permet contemplar la comparseria patumaire de prop i també inclou elements i peces de vestuari antic, fotografies, vídeos i textos sobre la història de la festa berguedana. L'exposició ha reobert aquest divendres, 8 de gener, i es podrà visitar gratuïtament els divendres, de 5 a 8 de la tarda, i els dissabtes i diumenges, d'11 del matí a 2 del migdia i de 5 a 8 de la tarda.

L'exposició rep més de 5.000 visitants


L'exposició de la Patum al Convent de Sant Francesc ha estat visitada per un total de 5.357 persones, del 10 de juliol al 27 de desembre de 2020. Pel que fa a les xifres desglossades, els mesos amb més visitants van ser el juliol i l'agost amb 1.481 i 1.773 persones, respectivament. Al setembre es van registrar 670 visites, a l'octubre 408 visites, al novembre 441 visites i al desembre 584 visites. Cal destacar que del 10 de juliol al 15 de setembre, l'horari d'obertura era de dimecres a diumenge i després es va reduir a tres dies fent que l'espai es pogués visitar de divendres a diumenge. Les restriccions de mobilitat i el confinament perimetral també han afectat en el nombre de visitants. Tot i això el balanç ha estat positiu i això ha permès ampliar el termini d'obertura de la mostra patumaire.

 

Participació