Els Reis d'Orient porten la màgia i la il·lusió al Berguedà malgrat la Covid-19

Nens i nenes han pogut veure els reis en un campament ple de sorpreses al Convent de Sant Francesc de Berga | A Gironella, Ses Majestats han arribat per l'ascensor de la muralla

05 de gener del 2021
Actualitzat el 06 de gener a les 9:46h
Per visitar el recinte màgic del Convent de Sant Francesc era necessari inscriure's i reservar hora.
Per visitar el recinte màgic del Convent de Sant Francesc era necessari inscriure's i reservar hora. | Aj. Berga
Una majoria d'ajuntaments han decidit transformar les tradicionals cavalcades per adaptar-les a les restriccions de la Covid-19. Aquest ha estat el cas de Berga. L'activitat ha consistit en un recorregut lineal pels passadissos de l’entorn del claustre del Convent de Sant Francesc, on han aparegut personatges màgics que han meravellat als més petits. Nens i nenes han pogut accedir acompanyats dels pares fins a l’espai habilitat per veure Melcior, Gaspar i Baltasar, respectant la distància de seguretat per la pandèmia de la Covid-19.

Per visitar el recinte màgic era necessari inscriure's a un portal web i no es permetia l'accés a les persones sense entrada. 

La proposta, per on han passat desenes de persones, ha ofert a petits i grans la possibilitat de gaudir de la jornada més màgica de l'any i mantenir viva la il·lusió malgrat la pandèmia. Per això, a banda dels Reis Mags, el seguici ha comptat amb patges i altres personatges. 
 

Campament dels Reis de l'Orient, a Berga. Foto: Aj. Berga

 

Reis de l'Orient, a Berga. Foto: Aj. Berga


Cita prèvia, grups bombolla d'un màxim de sis persones i 20 minuts de trajecte. Amb aquestes premisses, els més petits han pogut visitar el campament reial que s'ha instal·lat al Convent de Sant Francesc aquest dimarts al matí i que es retirarà per donar el tret de sortida a la nit més màgica de l'any. L'espai ha garantit les distàncies de seguretat i ha controlat l'aforament amb un màxim de 120 persones cada hora. 

A dos quarts de 9 del vespre, l’alcaldessa Montse Venturós ha entregat les claus de la ciutat als Reis d'Orient que han realitzat els discursos adreçats als nens i nenes de Berga. Tant la màxima representant municipal com els tres reis han tingut paraules de suport per les persones afectades pel coronavirus els últims mesos i han desitjat que el 2021 sigui un any de "recuperació" i també "d'esperança". 
 

Patges al Convent de Sant Francesc. Foto: Aj. Berga


Les restriccions per la Covid-19 han obligat els pobles i ciutats a repensar els models tradicionals de cavalcades i molts han optat per reconvertir-les en cavalcades estàtiques. A Berga, això ha permès que els més petits i també els grans hagin pogut gaudir de la màgia i la il·lusió habituals en un dia com la vigília de Reis, malgrat l'actual situació de pandèmia. 

Gironella reinventa la rebuda a Ses Majestats i Puig-reig els acull a la zona del pavelló

També han pogut gaudir de la jornada els infants d'altres poblacions del Berguedà, com Gironella i Puig-reig. A Gironella, els Reis de l'Orient no han arribat pel riu Llobregat com cada any, sinó per l'ascensor de la muralla. L'Ajuntament de Gironella ha animat a tothom a seguir en directe la benvinguda per Televisió del Berguedà i ha guardat en secret fins al final el punt d'arribada de Ses Majestats. Posteriorment, els tres reis han recorregut els carrers gairebé buits perquè els nens i nenes poguessin saludar-los des de balcons, finestres i portals de casa. 

A Puig-reig, han estat rebuts per l'alcalde Josep Maria Altarriba i han començat a rebre petits i grans a la zona del pavelló esportiu. Una nit màgica i especial, marcada per les mesures de seguretat per la contenció de la Covid-19. Melcior, Gaspar i Baltasar han rebut els puig-reigencs en grups de màxim 6 persones i en horaris dividits per franges d'edat.
 

Reis de l'Orient, a Gironella. Foto: Ferran Camps
 

Recorregut pels carrers de Ses Majestats, a Gironella. Foto: Ferran Camps
 

La nit de Reis a la vila de Gironella. Foto: Ferran Camps

 

Els Reis de l'Orient, a Puig-reig. Foto: Cedida

 

La visita dels Reis de l'Orient, a Puig-reig. Foto: Cedida