El gremi d'hostaleria i turisme denuncia que el nou confinament s'ha fet «sense pensar en els pobles petits»

Assegura que la normativa "s'ha fet des de Barcelona i sense pensar en els pobles petits"

Redacció
05 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:57h
Activitat turística al Berguedà.
Activitat turística al Berguedà. | ADB
L'Associació d'Hostaleria i Turime del Berguedà i la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme del Bages, Osona, Solsonès i Berguedà asseguren que les noves restriccions decretades pel Govern per combatre els efectes del coronavirus "s'ha fet des de Barcelona i sense pensar en els pobles petits", ja que el confinament municipal diari és un "tancament encobert" de tot el sector, sobretot el dels municipis petits, molt abundants a la Catalunya Central. "Què han de fer els establiments de Marganell, Rajadell o fonollosa, per exemple, si no poden rebre gent de fora el poble?", es pregunten.

En un comunicat, el sector es qüestiona "què passarà amb les pistes d'esquí, les cases de turisme rural o els restaurants que tenien reserves a partir del 7 de gener". Recorda que van demanar que els municipis petits poguessin “relacionar-se” amb els municipis més grans per tal de mantenir no només l'activitat, sinó la possibilitat d'abastir-se d'elements essencials. "A tots els municipis no trobem ni caixers, ni farmàcies, ni benzineres, ni un forn de pa", recorda. 

Finalment, els gremis de la Catalunya Central insisteixen que l'hostaleria, la restauració i les empreses d'activitat de natura davant aquest nou confinament reclamen "ajudes directes per evitar el tancament i mortalitat empresarial". "Molts negocis que es troben aquests municipis es troben en una situació delicada després dels darrers mesos de restriccions per la pandèmia", recorden.