73 casos més de coronavirus diagnosticats a Berga l'última setmana

El risc de rebrot es manté molt alt (759,29 punts), encara que es redueix respecte a fa set dies

04 de gener del 2021
Actualitzat a les 20:08h
Professionals de l'Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu).
Professionals de l'Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu). | HSB
Berga ha registrat 73 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (-1) i també s’han comptabilitzat 152 casos en els darrers 14 dies (+36). Actualment, l’índex de risc de brot és de 759,29 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, tot i que ha disminuït respecte la setmana anterior (1.167,48). D'altra banda, la taxa de reproducció de l’epidèmia s'ha reduït fins a 0,88 punts. Així ho han explicat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, en roda de premsa aquest dilluns.

Els representants municipals han repassat l’afectació de la pandèmia als centres residencials de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19

Montse Venturós ha destacat que la situació a la residència Sant Bernabé s’ha mantingut estable durant els darrers set dies. Hi ha 42 usuaris i usuàries, no hi ha casos amb diagnòstic positiu i no s’han registrat defuncions i hi ha una persona ingressada a l’hospital per motius aliens a la pandèmia.

Tampoc hi ha casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral. Això ha fet que la residència Sant Bernabé ja pugui ser considerada com a verda, és a dir, lliure de casos de Covid-19.

Tornen a autoritzar els ingressos a la residència Sant Bernabé

L’alcaldessa de Berga ha explicat que el Departament de Salut ha autoritzat ja la represa d’ingressos de nous usuaris i usuàries després de l’avaluació efectuada la setmana passada al centre residencial, per tal de verificar que es complien els requisits per fer-ho. Segons Venturós, es preveu que "en el decurs de la pròxima setmana s’iniciarà el procés de nous ingressos a la residència pública que va quedar aturat al març quan va començar la pandèmia de la Covid-19".

El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha destacat que malgrat que les dades epidemiològiques de la ciutat hagin experimentat una lleu davallada, "és probable que no continguin la informació referent als contagis que s’hagin pogut produir durant les festes de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any, ja que el procés de recollida i transmissió de dades acostuma a trigar uns dies". Per això, Sànchez ha reiterat que "no ens podem relaxar i cal seguir mantenint la prudència en tot moment".

No s'ha iniciat la vacunació a les residències de Berga

Pel que fa a la vacunació, Ivan Sànchez ha lamentat que la previsió efectuada pel Govern de la Generalitat no s’hagi complert. De moment, no s’ha iniciat el procés de vacunació a les residències de Berga i es desconeix la data exacta per fer-ho. Tot i això, el regidor ha celebrat que hagi començat la vacunació a diverses residències de la comarca, com per exemple a Bagà, La Pobla de Lillet, Casserres i Puig-reig. El regidor espera que els centres residencials de Berga també es puguin afegir a aquesta llista properament.

6 multes per incompliments de la normativa

Del 28 al 4 de gener, la Policia Local ha efectuat 17 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats i coordinats amb els Mossos d'Esquadra. S’han interposat 6 denúncies, 4 per incomplir les restriccions de mobilitat nocturna, s’ha denunciat 1 local per incomplir la restricció horària d’obertura comercial i també s’ha tramitat 1 denúncia per menjar i/o beure al carrer.
Arxivat a