Quatre residències de gent gran reben les primeres vacunes contra la Covid-19 al Berguedà

Les dosis s'han administrat a les residències de Casserres, la Pobla de Lillet, Sant Josep de Puig-reig i Bagà la darrera setmana

04 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:14h
Vacunacions a la residència de la Pobla de Lillet.
Vacunacions a la residència de la Pobla de Lillet. | Salut / Cedida
En la primera setmana de vacunacions a Catalunya, ja s'han vacunat les primeres quatre residències del Berguedà, segons han confirmat des del departament de Salut a NacióBerguedà. En total, s'han vacunat 329 persones (220 residents i 109 professionals) de les residències de Casserres, la Pobla de Lillet, la residència Sant Josep de Puig-reig i la Salarich Calderer de Bagà.

D'aquí a 21 dies, s'aplicarà una segona dosi als vacunats als centres de gent gran de la comarca. 

Salut administra només el 13% de les vacunes a Catalunya

El Departament de Salut ha administrat a tot Catalunya només el 14% de les 60.000 dosis de la vacuna rebudes contra la Covid-19, un total de 8.293, segons el balanç oficial d'aquest mateix dilluns. La conselleria ho atribueix a un retard en l'arribada de les neveres que la farmacèutica Pfizer recomana per transportar els vaccins fins als centres - atrapades al túnel de Calais durant el tancament fronterer amb el Regne Unit- i a la lentitud en rebre les autoritzacions per ser vacunat.

A més a més, la falta de personal sanitari per aplicar les vacunes dificulta encara més el calendari i l'endarrereix. Per intentar compensar aquestes deficiències, el Govern ja ha comunicat que es vacunarà també en dies festius.

En el cas de les residències de gent gran, cal el consentiment de familiars, un fet que alenteix encara més el procediment. Altres comunitats de l'Estat i països europeus han experimentat retards similars.

Arxivat a