Societat Civil reclama a la Junta Electoral retirar 7 estelades al Berguedà

L'entitat espanyolista considera que els símbols independentistes en espais públics "vulneren la neutralitat política"

Arnau Urgell
07 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:24h
Estelada al Pont Vell de la Pobla de Lillet
Estelada al Pont Vell de la Pobla de Lillet | L. López

Estelada al Pont Vell de la Pobla de Lillet Foto: L. López


Societat Civil Catalana ha denunciat la presència de set estelades hissades en espais públics del Berguedà. L'entitat espanyolista considera que “es podria estar vulnerant la neutralitat política durant la propera campanya” i, per aquest motiu, ha instat a l'administració electoral a actuar. L'informe, elaborat a partir de “col·laboració ciutadana”, inclou estelades d'un total de 323 municipis del país.

Fa unes setmanes que Societat Civil va anunciar que aprofitaria la campanya electoral per forçar la retirada d'ensenyes independentistes. Ho va fer després que un jutjat de Barcelona desestimés la petició de l'entitat unionista de fer treure la de Sant Cugat del Vallès. En la sentència es considerava que formava part de la llibertat d'expressió però els instava a recórrer a la Junta Electoral aprofitant la campanya de les municipals.

Ara, han complert amb aquesta possibilitat i aquest dimecres van presentar un informe on denuncien estelades a 323 municipis, entre les quals set del Berguedà. N'hi ha als ajuntaments d'Avià, de Berga, de Gironella i de Puig-reig, però també al Pont Vell de la Pobla de Lillet, a l'edifici al parc de Bombers de Guardiola de Berguedà i al turí del Tossal de l'Àliga de Fígols. Societat Civil ja ha anunciat que continuaran recopilant informació per ampliar la denúncia.

Primera estelada retirada, a Tàrrega

L'acció de SCC arriba la mateixa setmana que la Junta Electoral hagi ordenat la retirada d'una primera estelada, a l'Ajuntament de Tàrrega. La decisió, motivada per una denúncia del PSC, també apel·la a la neutralitat del consistori durant la campanya electoral.
 
Estelades del Berguedà denunciades per Societat Civil Catalana
Avià: Edifici de l'Ajuntament
Berga: Edifici de l'Ajuntament
Fígols: Turó del Tossal de l'Àliga
Gironella: Edifici de l'Ajuntament
Guardiola de Berguedà: Noves del Collet, 4 (Parc de Bombers)
La Pobla de Lillet: Pont Vell
Puig-reig: Edifici de l'Ajuntament


 

 

Estelada a la façana de l'Ajuntament de Puig-reig

 

Estelada al turó del Tossal de l'Àliga de Fígols