640 persones participen al cribratge massiu a l'Hotel d'Entitats de Berga

Els resultats se sabran en un període d'entre 24 i 48 hores

31 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:49h
Cribratge massiu a l'Hotel d'Entitats de Berga.
Cribratge massiu a l'Hotel d'Entitats de Berga. | CatSalut
El Sistema Català de la Salut ha fet 640 PCRs en un cribratge intensiu a l'Hotel d'Entitats de Berga, al barri de Santa Eulàlia, segons han explicat responsables del departament a NacióBerguedà. Hi estaven cridats tots els veïns majors de 16 anys i que no presentessin símptomes compatibles amb la Covid-19. L'objectiu és detectar el màxim de persones asimptomàtiques per l'augment de casos i els resultats se sabran entre 24 i 48 hores després. 

Els usuaris i usuàries que han participat de la jornada podran consultar el resultat a través de l'aplicació de La Meva Salut o bé mitjançant un SMS en el qual els indicaran si la prova PCR ha resultat positiva o bé negativa.

A Berga, en l'última setmana, s'han registrat 75 casos de Covid-19, més del doble que set dies enrere. A més, l'índex de rebrot s'ha enfilat per sobre els 1.000 punts. 

Els professionals d'Atenció Primària de Berga Centre han realitat aquestes proves amb personal de reforç del CatSalut de la Catalunya Central. És el segon cribratge que es fa a la ciutat de Berga, si bé aquesta vegada s'ha optat pel métode de les PCR en comptes del test d'antígens. A principi de desembre, en dues jornades de cribratge massiu a la ciutat, es van detectar 3 positius entre més d'un miler de persones. 

 
Arxivat a