Més de 200 nens i nenes del Berguedà rebran regals de la campanya de Reis de Creu Roja Joventut

La crisi econòmica provocada per la pandèmia dispara les necessitats d'ajuda detectades pels Serveis Socials

Redacció
30 de desembre del 2021
Actualitzat a les 19:57h
La campanya, possible gràcies a les donacions de particulars, que han portat joguines noves a les oficines de Creu Roja Berguedà a Berga i a Gironella.
La campanya, possible gràcies a les donacions de particulars, que han portat joguines noves a les oficines de Creu Roja Berguedà a Berga i a Gironella. | Creu Roja Berguedà
La campanya de Reis de Creu Roja Joventut arribarà aquest any a 205 nens i nenes del Berguedà, 75 més que l'any passat. Les necessitats d'ajuda s'han disparat un 58% per la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

Creu Roja Joventut ha ofert joguines educatives, amb valors, no sexistes i no bel·licistes a famílies de tots els municipis del Berguedà, tret de Berga, on la campanya de Reis va a càrrec de Càritas Parroquial.

Les famílies beneficiàries han estat derivades pels Serveis Socials dels ajuntaments i del Consell Comarcal del Berguedà en funció de les necessitats detectades en cada municipi. Les peticions d'ajuda van en augment des de l'esclat de la pandèmia.

Els ERTOs i la desocupació han fet que moltes més famílies es trobin en situació de vulnerabilitat. Però, un cop més, la solidaritat ciutadana ha fet que cap nen i cap nena es quedin sense joguines.

Donacions de particulars i empreses

La campanya ha estat possible gràcies a les donacions de particulars, que han portat joguines noves a les oficines de Creu Roja Berguedà a Berga i a Gironella, i també gràcies a les aportacions d'empreses com Serviobres Queralt, que ha fet un donatiu econòmic.
Vuit persones voluntàries de Creu Roja Joventut s'han ocupat de recollir les joguines, classificar-les i organitzar la logística per al repartiment, que es va fer abans de Nadal. Famílies de Gironella i Puig-reig van recollir els paquets en punts de repartiment establerts, i als municipis més petits, se'n va fer un lliurament porta a porta, respectant les mesures de distanciament social i d'higiene.

Cada any, Creu Roja Joventut organitza tallers solidaris les setmanes abans de Nadal per finançar la campanya. Aquest cop, no s'han pogut fer per les restriccions derivades de la Covid-19, i totes les aportacions s'han fet directament a les oficines de Creu Roja Berguedà.