Berga dobla els casos de Covid-19: detecta 74 nous positius en l'última setmana

L'índex de risc de rebrot s'enfila ja als 1.167,48 punts i la velocitat de contagi se situa en 1,87

28 de desembre del 2021
Actualitzat el 29 de desembre a les 17:45h
Persones amb mascareta i policia al centre de Berga (arxiu).
Persones amb mascareta i policia al centre de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha comparegut de forma virtual aquest dilluns per actualitzar la informació sobre l'evolució de la pandèmia a la ciutat. Segons ha explicat, la incidència de la Covid-19 a la capital del Berguedà està creixent de manera notòria. En la darrera setmana, Berga ha registrat 74 positius diagnosticats amb PCR, el doble que fa set dies quan hi havia 37 nous casos. En els darrers 14 dies, s'han comptabilitzat 118 positius (+40). Actualment, l'índex de risc és de 1.167,48 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que s’ha incrementat més del doble respecte la setmana anterior (550,35). Així mateix, la taxa de reproducció de l’epidèmia ha augmentat fins a 1,87 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. 

L'alcaldessa ha alertat que les dades sobre el nombre de contagis han augmentat exponencialment els darrers dies i, per això, ha demanat extremar la precaució per evitar majors restriccions per part de les autoritats competents. Montse Venturós ha subratllat que "cal anar molt alerta perquè amb aquestes xifres que estem donant ens hi va la vida dels nostres veïns i veïnes i és imprescindible seguir totes i cadascuna de les mesures de les autoritats sanitàries". 

Situació estable a les residències de gent gran

L'alcaldessa Venturós ha afirmat que la situació a la residència Sant Bernabé s’ha mantingut estable durant els darrers set dies. Actualment, al centre hi ha 42 usuaris i usuàries. D'entre els residents, no hi ha casos amb diagnòstic positiu i no s'han registrat defuncions. L'únic cas amb diagnòstic positiu que continua actiu correspon al personal.

Venturós ha relatat que el Departament de Salut ha realitzat aquest dilluns una inspecció a la residència per avaluar el centre i comprovar si compleix els requisits per reprendre l’ingrés de nous usuaris i usuàries. El procés d’ingressos als centres residencials de gent gran va quedar aturat al març quan va començar la pandèmia de la Covid-19. D'altra banda, la residència Nostra Senyora de Queralt (Germanetes) continua sense registrar casos positius entre les persones residents i el personal laboral. Aquestes dades permeten al centre residencial mantenir el distintiu de residència neta o verda.

Pel que fa a la vacunació, Venturós ha explicat que el Departament de Salut ha determinat que el procés de vacunació es realitzi primerament a les residències públiques més grans. L’alcaldessa ha comentat que desconeix la data en què es començarà a vacunar a la ciutat. Tot i això, ha comentat que es manté un contacte estret amb el Departament de Salut i Salut Pública per poder conèixer en quin moment es produiran les primeres vacunacions a Berga.

Quatre multes per incomplir les restriccions, una a un local comercial

El passat dilluns, 21 de desembre, van entrar en vigor les noves mesures per a la contenció de la Covid-19 que s’aplicaran fins a l'11 de gener a tot Catalunya. a Policia Del 21 al 28 de desembre, la Policia Local, que s'està coordinant amb els Mossos d'Esqudra, ha efectuat 17 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. S’han interposat 4 denúncies, 3 per incomplir les restriccions de mobilitat i també s'ha denunciat 1 local per incomplir la restricció horària d’obertura comercial.

Montse Venturós ha insistit en què la situació actual és complexa i ha fet una crida a la responsabilitat. L'alcaldessa ha valorat que "hem patit molt durant la primera i segona onada i sembla que en la tercera onada que arribarà, el Berguedà es troba en uns índexs elevadíssims que ens fan creure que la situació és extremadament complexa. Per això esperem el compliment de totes les mesures de seguretat, per la salut de tots i totes i per la salut col·lectiva".

Arxivat a