Agents públics i privats del Berguedà s'uneixen per consensuar accions estratègiques per a l'economia

La nova comissió de treball per tirar endavant la #VisióACEB 2021-2025 està formada per representants de l'àmbit polític i empresarial de la comarca

28 de desembre del 2021
Actualitzat a la 13:56h
La comissió executiva de la VisióACEB consensua accions estratègiques per a la promoció econòmica del Berguedà.
La comissió executiva de la VisióACEB consensua accions estratègiques per a la promoció econòmica del Berguedà. | ACEB
Consens polític i empresarial per posar en marxa el pla estratègic de l'ACEB per a la promoció econòmica de la comarca. Després de presentar fa unes setmanes la #VisióACEB 2021-2025, els agents implicats han iniciat la segona fase del projecte, de manera que la comissió executiva provisional s'ha constituït oficialment per definir els elements clau per fer del Berguedà una comarca més competitiva a curt i llarg termini. 

Aquesta comissió de treball està formada per representants de l'àmbit públic i privat de la comarca amb l'objectiu de treballar conjuntament per a la millora del Berguedà. Segons destaca la patronal, "el missatge de consens i d'unió de l'àmbit publicoprivat ha quedat palès entre bona part dels presents en aquesta primera sessió de treball celebrada virtualment aquest desembre".

Un dels objectius és, asseguren, "fer el seguiment dels eixos estratègics i projectes clau que es prioritzin, definir els grups de treball operatius que han d'executar cadascuna de les accions plantejades i, a la vegada, definir el sistema de governança publicoprivada per aconseguir la màxima eficiència i exigència dels recursos per complir els reptes acordats". 

La primera trobada d'aquesta comissió executiva provisional, que es convertirà en una comissió definitiva el proper març, ha generat bona sintonia entre tots els agents implicats. Tots consideren aquest projecte com una eina necessària per acordar entre tots els propers passos per convertir el Berguedà en una comarca referent a nivell econòmic i competitiu. 

Per als responsables de l'ACEB, la creació d'aquesta comissió permet "consensuar i prioritzar quines són les estratègies clau a seguir en els propers anys". Els impulsors es mostren satisfets de la bona rebuda de la #VisióACEB i esperen que "no sigui una iniciativa que quedi en paper mullat" i "que tothom s'hi impliqui per començar a treballar". Segons diuen, aquesta és una idea que va quedar molt clara en la primera reunió de la comissió executiva, on els participants van manifestar públicament l'interès i la motivació perquè el projecte prosperi.

La taula de treball, liderada per l'ACEB, està integrada per una vintena de persones de diversos àmbits. S'ha convidat a participar-hi activament a representants de l'àmbit polític i empresarial de la comarca. Hi ha membres del Consell Comarcal del Berguedà, tècnics de l'ens comarcal i de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, representants de tots els partits polítics, i de la Cambra de Comerç de Barcelona a Berga, així com representants dels gremis i patronals com Berga Comercial i Pimec.

En paral·lel a aquesta comissió executiva, l'ACEB ha creat comissions temàtiques internes amb l'objectiu de fer seguiment dels continguts que es vagin acordant i treballar més concretament amb els eixos que formen part del projecte. En les properes setmanes es duran a terme diverses reunions d'aquestes comissions temàtiques internes per continuar debatent i prioritzant les accions més destacades que han d'estar marcades i programades a finals del primer trimestre del 2021.