La Farsa de Berga reinventa els Pastorets amb un espectacle de carrer que recorre el barri vell

Unes 300 persones han assistit de públic a la proposta teatral, adaptada a les mesures anticovid

28 de desembre del 2021
Actualitzat el 30 de desembre a les 20:01h
Els Pastorets al carrer de l'Agrupació Teatral La Farsa.
Els Pastorets al carrer de l'Agrupació Teatral La Farsa. | La Farsa
Els Pastorets de Berga han persistit malgrat la pandèmia de la Covid-19 i el fred. Unes 300 persones de públic han assistit de públic als Pastorets al carrer de l'Agrupació Teatral La Farsa. En total, 90 persones entre actors, actrius, tramoia i equip tècnic i de suport han mantingut aquesta tradició centenària amb diverses escenes escampades pel centre de Berga. L'entitat ha fet treballar la creativitat i la imaginació per presentar una proposta única pensada per plantar cara al coronavirus.

Tant dissabte 26 com diumenge 27 de desembre, 10 grups de 15 persones de públic amb un guia i complint les mesures anticovid han iniciat el recorregut a les Voltes de Pau Claris (conegudes com "la Berruga") i han pogut presenciar fins a 9 escenes adaptades del text de Serafí Pitarra, acabant dins de l'escenari del Teatre Municipal de Berga, amb el naixement.

Cada escena durava un màxim de 5 minuts i cada grup completava el recorregut amb, aproximadament, una hora de durada. Els espectadors no han pagat entrada sinó que donaven la voluntat al finalitzar el recorregut.
 

Una de les escenes dels Pastorets al carrer de l'Agrupació Teatral La Farsa. Foto: La Farsa


Tal com han explicat fonts de La Farsa, en l'àmbit artístic, ha estat un any on pràcticament cap actor o actriu ha interpretat els personatges que havia interpretat anys anteriors. Els actors i actrius repetien l'escena 10 vegades cada dia, amb la mascareta posada i a temperatures properes als 0 graus.

Els Pastorets són un esdeveniment on intervé molta gent per fer-lo possible. D'aquesta manera, des de l'entitat, s'ha volgut preservar aquesta essència i seguir les estrictes mesures marcades per les autoritats sanitàries.
 

El públic ha pogut gaudir d'escenes adaptades del text de Pitarra repartides pels carrers de Berga. Foto: La Farsa


Els membres de La Farsa s'han mostrat conscients que hi ha molta gent que enguany s'ha quedat sense veure Els Pastorets de Berga, ja que les 300 reserves es van esgotar en 24 hores. És per això que en un comunicat han agraït "la comprensió i el suport en aquests moments tan complicats per les tradicions i la cultura" amb el desig que la situació millori i retrobar-se amb tot el públic el Nadal del 2021.

Pots veure més fotografies de l'Agrupació Teatral La Farsa en aquest enllaç.
 

L'infern, a la Torre de les Hores de Berga. Foto: La Farsa


Arxivat a