L'equip de govern de la Nou força un canvi d'alcalde

El nou batlle és Josep Maria Peixó i Cerarols, després que quatre regidors hagin presentat una moció de censura contra Mercè Fuentes

24 de desembre del 2020
Actualitzat a les 20:46h
La Nou de Berguedà  en una imatge d'arxiu (arxiu).
La Nou de Berguedà en una imatge d'arxiu (arxiu). | Aj.NouBerguedà
Quatre dels cinc regidors del govern de la Nou del Berguedà, del grup municipal independent Som Poble, han forçat un canvi d'alcalde al poble. Els regidors esmentats han presentat una moció de censura contra la fins ara alcaldessa Mercè Fuentes "per divergències" i perquè "no ha complert amb les expectatives", segons han fet constar al document. El nou alcalde és, des d'aquest dimecres a la tarda, Josep Maria Peixó i Cerarols. 

La ja exalcaldessa Mercè Fuentes ha explicat a NacióBerguedà que les discrepàncies eren personals i s'arrossegaven des de fa mesos. "Des del començament no vam acabar de funcionar bé com a grup, hi ha hagut desavinences, no de projecte, però sí de coses concretes. Darrerament, hi havia hagut situacions tenses que esperava que poguéssim solucionar perquè no era res greu, però no ha estat així", ha afirmat. 

Segons Fuentes, un dels moments d'inflexió va ser un ple ordinari en el qual la resta de regidors no es van presentar. Finalment, Fuentes va presentar la dimissió abans de la moció de censura, per bé que la resta de regidors no va acceptar-la i va optar per procedir amb la votació, un fet que ella ha lamentat. "A partir d'ara ja no sóc alcaldessa, i com a regidora encara no sé si podré continuar amb els projectes que estava treballant o no. Des del meu punt de vista, he intentat consensuar-ho tot, i parlar quan hi ha hagut desavinences, evidentment aquesta no és la sensació que tenen ells. Érem un mateix grup, però ha semblat que fos de l'oposició", ha afegit Fuentes. 

En els passats comicis municipals, amb llistes obertes, els independents de Som Poble van assolir cinc regidors que són els que actualment conformen el ple. Mercè Fuentes va ser escollida com a alcaldessa, prenent el relleu del socialista Eleuteri Adelantado, un històric que ja no es presentava a la reelecció.