cinema

Èxit a la preestrena del curtmetratge berguedà «Herència» d'Eudald Corominas

Un total de 181 persones van omplir totes les localitats disponibles en la preestrena

per Pilar Màrquez Ambròs , 22 de desembre de 2020 a les 17:43 |
Preestrena del curtmetratge berguedà 'Herència' d'Eudald Corominas a Cinesa Diagonal. | Jordi Merino - Produccions MC
El curtmetratge Herència del berguedà Eudald Corominas s'ha estrenat amb ple absolut a la sala escollida de Cinesa Diagonal de Barcelona. Un total de 181 espectadors han gaudit, aquest passat dilluns, de la projecció de l'òpera prima del director, arribant al màxim permès d'acord amb un aforament limitat per les restriccions sanitàries contra el coronavirus.


Herència - Tràiler from Eudald Corominas on Vimeo.

Abans de la preestrena, on han assistit membres de l'equip tècnic, actors, col·laboradors i mecenes del projecte, el director Eudald Corominas (Berga, 1994) ha presentat el curtmetratge, que s'ha pogut projectar després de dos anys de molta feina. Eudald Corominas ha explicat que "Herència és una ficció, amb personatges inventats i amb un poble descontextualitzat, però beu de moltes històries reals que van passar durant la Guerra Civil. No deixa de ser un intent de recuperar la memòria històrica i donar a conèixer els disbarats que es van fer durant aquell temps". 


Corominas ha defensat el cinema en català. En aquest sentit, ha considerat que "si bé s'ha de defensar la llengua en tots els sectors, en el cinematogràfic el català s'està extingint". Per això, encara amb més motiu, el jove berguedà ha dit que se sent amb "el deure i la responsabilitat" de fer cinema en català. 

El director i la productora ESCAC Films distribuiran ara el curtmetratge Herència a diversos festivals d’àmbit nacional i internacional, alhora que es buscarà poder-lo projectar al Berguedà. 

 

El director Eudald Corominas ha presentat el curtmetratge, que s'ha pogut projectar després de dos anys de molta feina. Foto: Jordi Merino - Produccions MC

 

Participació