Els Pastorets de l'Ametlla de Merola planten cara a la pandèmia amb una versió musical

L'entitat ha demanat a Sergi Cuenca que adapti la versió musical dels Pastorets per a una orquestra de corda i piano de nou músics

21 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:48h
Imatge d'arxiu dels Pastorets de l'Ametlla de Merola, l'autor dels quals era Francesc d'Assís Picas.
Imatge d'arxiu dels Pastorets de l'Ametlla de Merola, l'autor dels quals era Francesc d'Assís Picas. | Cristina Prat
L'Associació Cultural Esplai de l'Ametlla de Merola ha reinventat els Pastorets de La Flor de Nadal per resistir la Covid-19. L'entitat ha demanat a Sergi Cuenca que adapti la versió musical dels Pastorets per a una orquestra de corda i piano de nou músics. Els Pastorets de l'Ametlla de Merola fan habitualment cinc funcions, però enguany es faran dos concerts, el 26 i 27 de desembre, a dos quarts de 7 de la tarda. L'espectacle combinarà la música i el cant amb la lectura dramatitzada d'alguns fragments del text. 

L'aforament serà limitat al 50% amb 150 persones per representació, però s'està estudiant fer-ne una retransmissió en streaming, segons han explicat els responsables. Les entrades, amb un cost de 15 euros, s'han posat a la venda a www.ametllademerola.cat.
L'espectacle l'organitza l'Associació Cultural Esplai de l'Ametlla de Merola amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puig-reig, el Consell Comarcal del Berguedà, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. 

Cal recordar que ja es va interpretar amb èxit la versió per orquestra dels Pastorets a l'església quan no es podien fer representacions al Teatre l'Esplai perquè l'equipament estava en obres. 

El director artístic dels Pastorets, Moisès Boixadera, ha explicat a NacióBerguedà que ja fa mesos que s'ha estat treballant sobre "el que es podia fer i el que no per la Covid-19", per tal d'oferir una versió alternativa de l'obra per festes nadalenques. "Vam començar amb una proposta més ambiciosa i hem intentat reduïr el text i el nombre d'actors perquè de seguida ens n'anàvem a les 20 o 30 persones. D'aquesta manera, finalment hem optat per una cosa més estàtica en format musical, perquè tenim més d'una hora de melodies originals de Josep Conangla", ha afirmat Boixadera.

Moisès Boixadera ha indicat que "es farà un concert musical i entremig d'aquestes peces musicals hi haurà una lectura dramatitzada, amb quatre actors, asseguts i quiets, que llegiran trossos del text". "La música que tenim està gravada i poder-la fer en directe amb una orquestra reduïda també és una oportunitat per sortir-ne reforçats ja que es podrà interpretar en properes edicions", ha apuntat Boixadera. 

"És una proposta amb músics de molta qualitat i la producció és igualment costosa, per això estem intentant tirar endavant també una versió streaming per tal que en pugui gaudir el màxim de gent possible, tenint en compte que hi ha un confinament perimetral comarcal", ha dit Boixadera.