López Noguera, sobre la moció de suport al 'Teti': «Queda clar qui vol polititzar el tema»

L'Ajuntament de Berga no debatrà la moció perquè no s'adequa als objectius estatutaris de l'entitat que la va presentar

Redacció
07 de maig del 2015
Actualitzat a les 10:03h

El regidor del Partit Popular català, Joan Antoni López Noguera Foto: Aida Morales


El regidor del Partit Popular català (PPC) a l'Ajuntament de Berga, Joan Antoni López Noguera, ha celebrat que el consistori hagi decidit denegar la moció en suport del militant independentista Sergi Rodríguez 'Teti'. Segons va poder saber NacióBerguedà, la setmana passada aquesta va ser desestimada, després de considerar-se que no s'adequava als objectius estatutaris de l'entitat que la presentava, el Casal Panxo. Davant d'aquest punt, López Noguera considera que, sobre aquest cas, no és l'Ajuntament qui ha de decidir, sinó que és un tema que s'ha de solucionar al jutjats. 

De fet, Rodríguez s'enfronta a una pena de presó de quatre anys i nou pesos per, suposadament, haver donat un calbot al regidor popular durant el passacarrers de Patum del 2011. López Noguera al·lega que estava exercint les seves tasques com a càrrec públic, mentre que la defensa de l'acusat defensa que la situació tenia caràcter festiu, que no estava exercint la responsabilitat que comporta ser càrrec electe i que, d'altra banda, es trobava en mig de tota una multitud de persones. 

“Queda clar qui té intenció de polititzar el tema i qui no”, ha declarat el regidor que, ha afegit: “Jo sí que diferencio ben bé què són activitats d'ajuntament i què no”. Segons ell, l'informe de secretaria s'adequa al que contempla al Reglament Orgànic Municipal (ROM) i, “com ha passat en altres casos”, no s'ha estimat. 

Pel que fa al Casal Panxo, va denunciar en declaracions a aquest diari que determinades mocions s'aprovaven o no amb total “discrecionalitat”, i va defensar que, en el seu cas, Rodríguez és militant de l'organització i, a més, jove. En aquest sentit, afirmava que un dels objectius del Casal és defensar i treballar per aquest col·lectiu. 

Membres del Grup de Suport al 'Teti' van registrar la moció el passat 20 d'abril, amb l'objectiu que es pogués debatre al darrer Ple municipal abans de les eleccions. Amb aquest fet, pretenien que tots els partits polítics es definissin respecte d'aquesta causa que, a més, s'havia “sobredimensionat”. Juntament amb la moció, aportaven una llarga llista d'entitats, partits i associacions de la ciutat i de Catalunya que donen suport a l'escrit, així com l'esment dels consistoris de Cercs, Casserres, Sallent, Navàs i Artés, on ja s'ha aprovat.
Arxivat a