Es reprenen les visites dels familiars a la residència Sant Bernabé de Berga

Montse Venturós ha avançat que els usuaris de les residències Sant Bernabé i de Les Germenetes seran els primers en vacunar-se a la ciutat

21 de desembre del 2020
Actualitzat a les 15:21h
Treballadores de la residència Sant Bernabé en una imatge d'arxiu (arxiu).
Treballadores de la residència Sant Bernabé en una imatge d'arxiu (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
La residència Sant Bernabé de Berga ha reprès les visites dels familiars, després que el brot de Covid-19 detectat al centre a finals d'octubre obligués a suspendre-les. Des del passat dijous 17 de desembre els familiars que ho desitgin poden veure i conversar presencialment amb els residents després que Salut Pública hagi autoritzat les visites. Ho ha explicat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en roda de premsa aquest dilluns. 

Els familiars que vulguin visitar els usuaris de la residència han de contactar amb els responsables de la residència per telèfon per concertar una cita prèvia. "Cada setmana ho pot fer una persona diferent, si així ho desitja la família", segons ha apuntat Venturós. 

L'alcaldessa ha confirmat que aquest dimarts es realitzaran testos ràpids a la totalitat dels residents per tornar a obtenir una diagnòstic de la situació dins el centre, que actualment es considera estabilitzada. 

Montse Venturós ha avançat que els usuaris de les residències Sant Bernabé i de Les Germenetes seran els primers en vacunar-se a la ciutat. "Les vacunacions començaran ja de manera imminent i els primers en rebre-les seran les persones de les residències", ha apuntat Venturós. Aquest dilluns ha d'haver-hi l'aprovació de la vacuna de la Unió Europea i, per tant, esperem que en el decurs dels propers dies puguem començar a vacunar els residents, seguint els criteris establerts i com a persones que tenen més risc de contagi i de patir aquesta pandèmia", ha detallat la batllessa. 

El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha advertit que a la ciutat de Berga s'han detectat un augment "molt preocupant" dels casos. Sànchez ha recordat les noves restriccions que ha decretat la Generalitat per Nadal. Segons ha dit el regidor, el personal de l'Atenció Primària de Berga ha comunicat a l'Ajuntament que "malgrat que les xifres oficials encara no ho estan reflectint, els casos a la ciutat estan augment de forma preocupant. De manera que demanem molta responsabilitat a tots els ciutadans". 

"No ens cansem de dir-ho, el que fem al nostre àmbit privat, es veu reflectit en 6 - 10 dies a l'ambulatori o a l'hospital en els casos més greus. Demanem corresponsabilitat, des de l'Ajuntament de Berga serem durs i contundents, reforçarem els serveis d'emergècia per aquests dies. És més important la vida que un sopar", ha reflexionat Sànchez. 

8 multes per incomplir les restriccions anticovid

Com a responsable de l'àrea de Governació, l'alcaldessa Venturós també ha indicat que, en el decurs de la darrera setmana, la Policia Local de Berga ha interposat 8 denúncies. D'aquestes, 5 han estat per no complir amb les limitacions de mobilitat imposades, 2 per no portar mascareta i 1 que s'ha interposat a un local d'hostaleria per no complir amb les mesures imposades per evitar els contagis. 

Arxivat a