El preu del peatge del Túnel del Cadí s'abaixarà 9 cèntims l'any 2021

Passar pel túnel l'any vinent costarà 12 euros justos en els casos en què no es gaudeixi de la gratuïtat per residents

21 de desembre del 2020
Actualitzat a les 12:38h
Entrada al túnel del Cadí (arxiu).
Entrada al túnel del Cadí (arxiu). | ACN
El peatge del túnel de Cadí costarà 12 euros justos a partir de 2021 després que s'hagi decidit aplicar una rebaixa del 0,76% pel que fa al preu d'enguany. La baixada de 9 cèntims posa fi a la pujada de tarifes que s'havia viscut els últims anys. Per prendre la decisió, s'ha tingut en compte la variació interanual de l'IPC d'octubre que ha caigut un 1,1% a l'octubre a Catalunya i s'ha aplicat un coeficient corrector en funció del trànsit real de la concessió. 

Els peatges que depenen de la Generalitat rebaixaran el seu preu a partir de l'1 de gener. No només serà més barat el Túnel del Cadí, sinó que per passar pels Túnels de Vallvidrera es pagarà quatre cèntims menys, la C-31 entre Mataró i Montgat serà 9 cèntims més econòmica i els conductors que passin per la C-32 entre el Vendrell i Sitges s'estalviaran 12 cèntims. La C-16 Manresa-Terrassa, que també afecta el Berguedà, continuarà costant 22 cèntims per quilòmetres. El descens del 0,7% només es notarà en els decimals. 

El peatge més car de tot l'Estat

L'any 2018 el peatge del Túnel del Cadí, el més car de tot l'Estat, va patir una pujada significativa, passant d'una tarifa d'11,64 euros a 11,82 euros, amb un increment de l'1,55%. L'any següent, la tarifa pels turismes va situar-se a 12,09 cèntims. 

Els residents al Berguedà continuaran gaudint de la gratuïtat del peatge. Poden sol·licitar el descompte els qui viuen a la comarca, les persones que hi treballin o aquells que hi tinguin fills escolaritzats. Per donar-se d'alta, cal presentar la sol·licitud i aportar el document acreditatiu d’empadronament, el certificat bancari, una còpia o l’original del DNI i del carnet de conduir i el document emès pel Servei Català de la Salut. Fa uns anys, les condicions van endur-se per evitar la picaresca, però en cap cas es tem per la continuïtat del descompte en l'actualitat.