La subvenció per a la taxa de recollida comercial de residus al Berguedà es pot sol·licitar fins el 18 de gener

El Consell Comarcal destinarà 100.000 euros a les activitats econòmiques de la comarca que s'hagin vist afectades per l’estat d’alarma o les restriccions de la Covid-19

21 de desembre del 2020
Actualitzat a les 11:28h
Porta a porta amb contenidors comercials al centre de Berga (arxiu).
Porta a porta amb contenidors comercials al centre de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Fins el 18 de gener es pot sol·licitar la subvenció per a la taxa de recollida comercial de residus al Berguedà. El Consell Comarcal destinarà 100.000 euros a les activitats econòmiques de la comarca que s'hagin vist afectades per l’estat d’alarma o les restriccions de la Covid-19, tal com va recollir NacióBerguedà després del ple del 28 d'octubre on es va aprovar impulsar aquesta línia d'ajuda.

La pandèmia del coronavirus, a banda de les incidències en la salut, ha provocat l’alteració de l'activitat econòmica. El 14 de març de 2020 es va declarar l’Estat d’alarma, generant, entre altres efectes, una reducció de l’activitat econòmica del teixit empresarial berguedà i provocant l'aturada de nombroses empreses. En la segona onada, el sector de la restauració s'ha vist afectat per un nou tancament. 

Poden ser persones beneficiàries d’aquesta subvenció els professionals autònoms reempadronats al Berguedà i les empreses que tinguin l’activitat i la seu social en els municipis del Berguedà. En ambdós casos, queden exclosos les empreses o autònoms de Gironella i Puig-reig, atès que el Consell no hi presta el servei de recollida el 2020.

La quantia de l’ajut es determinarà de restar de la taxa de residus comercial de 2020, la part proporcional de dies tancats preceptivament. Les sol·licituds i altres tràmits associats al procediment de concessió, verificació i control de les subvencions s’han de formalitzar exclusivament pel canal electrònic. Tota la informaciói documentació es pot trobar a www.bergueda.cat/subvencioresiduscomercials. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 18 de gener de 2021.