Mobilitat

Berga regula l’accés de vehicles al Carrer Major per afavorir els desplaçaments a peu

L'Ajuntament instal·larà dos fitons que impediran l'accés dels vehicles a partir de les 11 del matí dels dies feiners, mentre que els caps de setmana i festius no s'hi permetrà l'accés en tot el dia

per NacióBerguedà, 18 de desembre de 2020 a les 16:23 |
Accés a la plaça de les Fonts. | Aj. Berga
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Berga ha impulsat una sèrie de mesures per afavorir els desplaçaments a peu i fer que la ciutat sigui més pacífica i segura pels vianants. En el marc d'aquestes actuacions, el consistori recuperarà la regulació de l'accés amb vehicle al carrer de la Ciutat, el carrer Major, a partir de la pròxima setmana. Tot i ser un eix comercial per a vianants i malgrat existir una senyalització vertical que indica limitacions en la circulació i els horari de càrrega i descàrrega, actualment no hi ha cap restricció física d'accés a cap tipus de vehicle, més enllà de l'estructura i les limitacions del propi carrer. Aquesta situació ha provocat que en els últims anys s'hagi observat una creixent presència de vehicles, no només l'estrictament necessària per dur a terme operacions de càrrega i descàrrega de l'activitat comercial.

Regulació de l'accés motoritzat


Amb l'objectiu de reduir el nombre de vehicles al carrer Major i regular els horaris de càrrega i descàrrega, l'Ajuntament de Berga preveu restringir l'accés motoritzat a la plaça de Sant Joan a partir del dimarts, 22 de desembre de 2020. Concretament, s'instal·laran dos fitons entre la plaça de les Fonts i la plaça de Sant Joan que impediran l'accés dels vehicles a partir de les 11 del matí dels dies feiners, mentre que els caps de setmana i festius no s'hi permetrà l'accés en tot el dia. En cas que el repartiment de mercaderies s'hagi de fer fora de l'horari permès, de les 7:30 a les 11 del matí dels dies feiners, caldrà fer ús de les zones de càrrega i descàrrega més properes, a les places de les Fonts i del Forn, així com a la ronda de Queralt. També cal destacar que es facilitarà l'accés als serveis d'emergències, els serveis funeraris i els serveis de neteja i recollida de residus fora dels horaris esmentats anteriorment.

Accions consensuades amb el veïnat i el teixit comercial


Fonts municipal han explicat que aquestes mesures van ser consensuades en una reunió entre els regidors de Mobilitat i Urbanisme i representants veïnals del carrer Major i de la Unió de Botiguers i Comerciants, Berga Comercial, "que veuen amb bons ulls la regulació de l'accés de vehicles a la part més baixa del carrer Major", afavorint així el passeig dels veïns i veïnes i l'activitat comercial a les portes de les festes de Nadal.

 

Participació