Borredà inverteix 54.000 euros en arranjar camins rurals

La Diputació ha concedit a l'Ajuntament 27.000 euros per fer actuacions el 2020 i 27.000 euros més per a l'any 2021

17 de desembre del 2020
Actualitzat a les 12:46h
Tram de camí rural arranjat l'any 2020.
Tram de camí rural arranjat l'any 2020. | Cedida
La Diputació de Barcelona ha concedit un ajut de 54.000 euros a l'Ajuntament de Borredà per fer actuacions els anys 2020 i 2021. 

La dotació de 27.000 euros, corresponents a l'anualitat 2020, va ser objecte de concurs per trobar empresa especialitzada. Es van presentar cinc empreses i es va adjudicar a Excavacions Busoms. Amb aquesta dotació econòmica, s'han arranjat 3 trams de camins rurals a cases de pagès, i un quart que comunica l'església romànica de Rotgers, amb la carretera de Borredà a Sant Jaume de Frontanyà. De cara l’any vinent, s'estudiaran quins són els camins més deteriorats i més necessitats d'arranjament per a destinar-hi els 27.000 euros restants, provinents de Diputació. 

Fonts de l'Ajuntament de Borredà han destacat en un comunicat que "el municipi de Borredà, amb 450 habitants i 43,6 quilòmetres quadrats, disposa d'un extens disseminat, amb un gran nombre de camins rurals que cal mantenir permanentment"; per la qual cosa, els fa falta l'ajut d'administracions supramunicipals com el Consell Comarcal del Berguedà, la Diputació de Barcelona o la Generalitat.

"Ja hem expressat en diferents reunions amb altres alcaldes i amb el Consell Comarcal del Berguedà, la importància de disposar de dotacions anuals com aquesta de Diputació, i altres procedents del Consell Comarcal o de la Generalitat. Només amb aportacions externes podem garantir un bon manteniment; i aconseguir que tothom qui visqui en un disseminat disposi d'un camí adequat d'accés, permet facilitar la seva permanència en el territori", han reiterat les fonts municipals. 
 

Una de les actuacions ha estat a un camí que comunicat l'església de Rotgers. Foto: Cedida