Berga realitzarà una rebuda estàtica i amb cita prèvia dels Reis de l'Orient al Convent de Sant Francesc

L’entorn del Convent de Sant Francesc comptarà amb il·luminació i elements decoratius per identificar el recinte reial

16 de desembre del 2020
Actualitzat el 17 de desembre a les 14:26h
Roser Valverde i Isaac Santiago durant la presentació de les activitats de Reis.
Roser Valverde i Isaac Santiago durant la presentació de les activitats de Reis. | Maite Flores / Aj. Berga
Berga farà una rebuda estàtica dels Reis. Caldrà reservar hora per anar-los a veure el 5 de gener, d'11 del matí a 2 del migdia i de 4 a dos quarts de 8 de la tarda. Una catifa vermella guiarà els infants i les famílies a l’interior del recinte reial situat al Convent de Sant Francesc. Les persones visitants recorreran els passadissos de l’entorn del claustre, on es creuaran amb personatges màgics, sorprenents i misteriosos que els conduiran fins a l’espai habilitat per veure els Reis d’Orient.

Els infants podran visualitzar a Melcior, Gaspar i Baltasar respectant la distància de seguretat. 

La regidora de Festes, Roser Valverde, ha destacat en roda de premsa que “sabíem que la situació sanitària seria incerta i que les mesures es poden endurir en els pròxims dies. Malgrat tot, no tirem la tovallola i hem plantejat un model estàtic de cavalcada per poder seguir gaudint de les tradicions amb seguretat. Per tant, els nens i nenes podran veure als Reis d’Orient”.

Pel que fa a la ubicació de la rebuda dels reis, Valverde ha explicat que “el Convent de Sant Francesc ens permet disposar d’una entrada i una sortida diferenciades, és un espai ampli que es pot ventilar i creiem que és un indret adient en el qual podrem garantir les mesures de seguretat”.

L’entorn del Convent de Sant Francesc comptarà amb il·luminació i elements decoratius per identificar el recinte reial.

Sessions en grups reduïts

La visita de Melcior, Gaspar i Baltasar es realitzarà el 5 de gener, d’11 del matí a 2 del migdia i de 4 a dos quarts de 8 de la tarda. L’accés al recinte màgic dels Reis d’Orient es farà en diversos torns i en grups reduïts de 6 persones que entraran a l’espai de forma esglaonada. Cada visita tindrà una durada màxima de 20 minuts i l’entrada serà gratuïta. Es recomana a les persones visitants que acudeixen al recinte reial a peu i que ho facin amb 5 minuts d’antelació respecte l’hora reservada per evitar aglomeracions. Les inscripcions es poden realitzar a través de web

El regidor de Joventut, Isaac Santiago, ha explicat que hi haurà un reforç del personal de seguretat per controlar la concentració de persones i evitar les aglomeracions que es puguin produir als accessos del Convent de Sant Francesc.

Entrega de claus i missatge televisat

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, realitzarà l’entrega de les claus de la ciutat als Reis d’Orient per a què puguin accedir a les llars berguedanes i deixar-hi els regals. Posteriorment, hi haurà els discursos de Ses Majestats adreçats a tots els berguedans i berguedanes. Aquest acte es realitzarà sense públic al Convent de Sant Francesc i s’emetrà en directe per Televisió del Berguedà, a dos quarts de 9 del vespre.

Bústies reials i cites virtuals amb els patges

A banda de la rebuda estàtica, el consistori preveu altres canvis entre els quals la substitució dels patges reials que recullen les cartes, per tres grans bústies que es col·locaran a l'exterior de l'Ajuntament de Berga, el Pavelló de Suècia i l'Hotel d'Entitats. Alhora, els infants que ho desitgin, tindran l'oportunitat de parlar amb els emissaris i emissàries reials de forma virtual. Els pares i mares podran concertar una cita perquè els infants puguin ser atesos i ateses per videotrucada durant 5 minuts, aproximadament. Per sol·licitar cita caldrà inscriure’s prèviament al portal web www.patge.cat/berga.

La proposta sobre els actes de l’arribada dels patges i patgesses i els Reis d’Orient ha estat treballada per la Comissió de Reis formada per diverses àrees de l’Ajuntament de Berga, personal tècnic municipal, entitats i persones a títol individual. La programació de les activitats té un pressupost de 25.000 euros.