CiU vol convertir la plaça del Forn en un espai que dinamitzi el barri vell

El partit considera que la Casa de la Patum i el convent de Sant Francesc de Berga han de ser el motors

Redacció
05 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:38h

Les botigues obren de nit al carrer Major Foto: Aida Morales


L'equip de Convergència i Unió (CiU) considera que el barri vell de Berga ha de ser una “part important” de la ciutat. Per aquest motiu, una de les seves apostes de legislatura en cas que continuïn governant l'Ajuntament després de les eleccions municipals del 24 de maig serà revitalitzar-lo amb tot un seguit d'actuacions i millores. Entre aquestes, proposen dos nous motors; la Casa de la Patum i el convent de Sant Francesc, i convertir la plaça del Forn en un espai de dinamització del barri. 

A més, el grup convergent afirma que continuarà amb les millores als carrers i places, entre les quals el sanenjament del carrer Harmonia; que se seguirà amb la rehabilitació d'alguns habitatges i el control d'aquells que presentin patologies amb bonificacions en l'Impost de Construccións; i que es tindrà especial atenció en la neteja, il·luminació i qualitat del paisatge urbà. 

“El barri serà objecte d'una atenció especial per millorar la vida dels seus residents”, apunten en un comunicat, de manera que també s'incentivarà l'obertura de nous establiments al carrer major, així com la reutilització de molts dels locals tancats. 

D'altra banda, per a CiU és important donar una altra utilitat el Mercat municipal, on es podrien crear noves places de pàrquing; revisar la circulació a l'interior del casc antic i, per poder coordinar totes aquestes accions, crear una comissió de seguiment amb representants de veïns, comerciants, tècnics del'Ajuntament i membres de l'equip de govern. 
Arxivat a