MAPA Cinc grups escolars confinats al Berguedà

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu

15 de desembre del 2020
Actualitzat a les 21:17h
Actualment hi ha 378 centres amb aules tancades.
Actualment hi ha 378 centres amb aules tancades. | Gemma Sánchez/ACN
El Berguedà només té cinc aules confinades a causa de la pandèmia. És una de les xifres més baixes des que va començar el curs. Els centres afectats amb una classe en quarantena són l'Escola Santa Eulàlia de Berga, l'Escola Santa Maria d'Avià, l'Escola Lillet Antoni Güell, l'Institut l'Alt Berguedà de Bagà i l'Institut Serrat de Noet de Berga. En total, hi ha 106 alumnes afectats i un total de 6 docents a casa. 

378 dels 5.104 centres educatius acumulen 529 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest dimarts. Es tracta de la xifra més baixa des del 22 de setembre -una setmana després de l'inici del curs- i escassament el 15,1% de les que hi havia el 31 d'octubre, quan es va arribar al sostre de 3.504 grups tancats. Igualment, el nombre de persones a casa a causa d'algun positiu s'ha reduït de 85.994 a 13.226, en el mateix període. En tot cas, fins ara ja s'han detectat 32.325 positius als centres educatius, 1.299 dels quals, els darrers deu dies.

Sembla, per tant, que per ara l'empitjorament de la situació no s'ha traduït encara en un major tancament d'aules. On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.

Del total de persones confinades, 12.585 són alumnes (un 0,87% del total d'1,4 milions d'alumnes del país), als quals fins ara els han detectat 29.081 positius. A banda, però, hi ha també 609 docents i personal PAS i PAE confinats, i 32 externs. Així mateix, no hi ha ja ni un sol centre totalment confinat. Un 7,4% dels centres, però, tenen com a mínim una aula tancada, molt per sota del 30,3% a què es va arribar a finals d'octubre.

Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.