Berga vota destinar 30.000 euros a renovar parcs infantils i millorar l’accés a la Llar Santa Maria de Queralt

A la consulta hi han participat 1.073 persones, un 7,33 % del cens format per persones majors de 16 anys empadronades a Berga

15 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:04h
Entrada de la Llar Santa Maria de Queralt en una imatge d'arxiu (arxiu).
Entrada de la Llar Santa Maria de Queralt en una imatge d'arxiu (arxiu). | Google Maps
Els 30.000 euros del segon pressupost participatiu de Berga es destinaran a la renovació de parcs infantils i la millora de l'accessibilitat de l'Escola d'Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt. Aquestes han estat les propostes que han obtingut més suports per part dels veïns i veïnes de Berga a través del procés de votació electrònica realitzat del 30 de novembre al 13 de desembre. Més de 1.000 persones han participat en la votació. Les propostes més votades, fins a esgotar la partida econòmica prevista, s’executaran durant l'any 2021. L'Ajuntament de Berga ha fet públics els resultats de la consulta aquest dimarts amb una nota de premsa. 

La regidora de Participació Popular, Roser Valverde, s'ha mostrat satisfeta de les dades assolides en aquest procés participatiu: "La implementació de la votació electrònica ha estat un gran encert, ja que ha permès millorar substancialment les xifres de participació de l’edició anterior", ha assegurat. També ha valorat positivament la implicació i la campanya per fomentar la votació que han realitzat diferents entitats i persones que han presentat propostes en l'edició d'enguany. 

La segona convocatòria del pressupost participatiu ha rebut 35 propostes, de les quals 25 han superat la valoració tècnica per, posteriorment, ser sotmeses al procés de votació popular. Hi han participat 1.073 persones, un 7,33 % del cens format per persones majors de 16 anys empadronades a Berga. En total, s'han registrat 1.827 vots, tenint en compte que cada persona podia votar un màxim de dues propostes, segons fonts municipals.

En la primera edició del pressupost participatiu es van rebre més propostes, un total de 57, de les quals, 44 van passar a la fase de votació que va comptar amb la participació de 691 persones, un 4,8 % del cens, i es van registrar un total de 1.265 vots.

Propostes guanyadores

El projecte de renovació de parcs infantils de la ciutat ha sumat 250 vots (13,68 %). La proposta engloba la substitució dels elements de diverses zones de joc destinades als infants. Les actuacions incloses en aquesta proposta comptaven amb una valoració econòmica de 15.000 euros. D'altra banda, la proposta de millora de l’accessibilitat de l’Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt ha assolit 202 vots (11,06 %). Fonts municipals han detallat que l'actuació està inclosa en el Pla Urbanístic dels Pedregals i es realitzaria l’adequació provisional de l’entorn per millorar-ne l’accessibilitat i portar a terme les tasques de manteniment de la vegetació de l’espai, així com actuacions puntuals de manteniment correctiu necessàries. La proposta compta amb un import estimat de 12.000 euros.

La suma dels imports de les dues propostes escollides és de 27.000 euros. Els 3.000 euros restants fins arribar als 30.000 euros del total del pressupost participatiu de 2021, es destinaran a l’execució d’algunes de les accions de la tercera proposta que ha obtingut més vots. En aquest cas, es tracta de la iniciativa d’accés públic a la desfibril·lació i reconeixement de Berga com a ciutat cardioprotegida. Aquesta proposta ha aconseguit 162 vots (8,87 %).

Consulta el resultat complet de la votació de les propostes del pressupost participatiu de 2021 en aquest enllaç.


Calendaris de sobretaula de 2021

Per tercer any consecutiu, l’àrea de Participació Popular ha editat un calendari de sobretaula de l'any 2021. Enguany, el calendari està dedicat als barris de la ciutat i inclou il·lustracions i una breu descripció de l’origen, les característiques i/o fets històrics vinculats als barris que conformen el municipi. En total, s’han editat 1.500 calendaris que es distribuiran gratuïtament a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. Els textos del calendari han estat escrits per l’historiador, Pol Navarro, mentre que la maquetació i les il·lustracions han estat elaborades pel dissenyador, Rubén Torres.