Premien el Berguedà per liderar els resultats de recollida selectiva el 2019

L’Agència de Residus de Catalunya reconeix la tasca de la comarca i d’algunes poblacions, com Berga i Capolat

15 de desembre del 2020
Contenidors en una botiga de la ciutat de Berga (arxiu).
Contenidors en una botiga de la ciutat de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha reconegut el Berguedà com la comarca que va obtenir el 2019 els millors resultats de recollida selectiva al país, amb un 68,94%. També ha estat la millor comarca catalana en la categoria de recollida d'envasos lleugers, amb un 10,38%.

El reconeixement s'ha fet públic el passat dijous en una cerimònia virtual presidida per Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, i per Josep Maria Tost, director de l'ARC.

Berga també ha estat premiada en la categoria de recollida selectiva de la fracció orgànica en els municipis d'entre 15.001 i 60.000 habitants, perquè ha assolit un 26,11% de reciclatge orgànic, i un 7,41% de recollida de vidre. Capolat ha rebut una menció en la categoria de paper i cartró pel que fa a municipis de menys de 1.000 habitants. 

Aquest acte s’organitza anualment des de 1997 i és un mecanisme de reconeixement públic als esforços que fan els ens locals de Catalunya i els agents socials i econòmics per incrementar els resultats de prevenció i recollida selectiva de residus. 

Entre l'octubre i novembre de 2017, es va iniciar la recollida de residus porta a porta a 12 municipis del Berguedà: Avià, Bagà, Berga, Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Olvan, Puig-reig, Sant Julià de Cerdanyola i Vilada. Amb la implantació del sistema porta a porta, el Berguedà va passar del 32% de recollida selectiva del 2017 al gairebé 69% del 2019.