Un tall en un cable de fibra òptica deixa incomunicats 2.000 usuaris durant 5 hores

Protecció Civil informa que la incidència s'ha derivat de treballs de poda a la zona

Redacció
05 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:32h
Cable de fibra òptica
Cable de fibra òptica

La fibra òptica
 

Un tall en un cable de fibra òptica ha deixat sense cobertura mòbil, ADSL i servei de telèfon fix més de 2.000 usuaris de Berga i de diversos municipis del Berguedà. Entre aquests bona part de les incidències s'han concentrat a Gironella, Puig-reig i Casserres, tot i que també s'han detectat casos a Gósol, Bagà o Guardiola de Berguedà. Segons han informat fons de la companyia Telefónica a NacióBerguedà, la incidència ha estat causada per una afectació a l'antena base de la comarca que, al seu torn, té repercussió sobre el servei de diverses companyies com Movistar, Vodafone o Jazztel, i que afecta altres antenes derivades d'aquesta com la de Berga, Casserres o Gironella. 

L'afectació, que s'ha notificat als tècnics de l'àrea de Barcelona justament a les 11.00 del matí, no s'ha acabat de solucionar en el seu conjunt fins passades les 17.00 hores, tot i que a Berga i al Baix Berguedà s'ha anat resolent una mica abans. En total, doncs, han estat sis hores, durant les quals centenars de berguedans no han tingut opció de comunicar-se de cap manera.

Pel que fa als motius, i tot i que al principi s'havia pensat que podien ser derivats de la vaga de personal tècnic de contractes, subcontractes i autònoms subcontractats per Telefónica, finalment Protecció Civil de la Generalitat ha confirmat que es tractava d'una afectació produïda a causa de treballs de poda. Segons han informat, aquestes tasques haurien fet malbé un dels cables.

El passat 13 d'abril, les incidències van deixar sense serve bona part del Berguedà i del Bages; i el dia 9 del mateix mes, les problemàtiques amb les línies van afectar aquestes dues comarques, així com diversos punts de la Seu d'Urgell, la Cerdanya i el Solsonès, durant més de 12 hores. En aquest cas, Telefónica va confirmar a l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, que es tractava de "sabotatges".
Arxivat a