La residència Sant Bernabé espera l'autorització de Salut per començar a rebre visites

Encara hi ha 6 persones amb diagnòstic de Covid, dues de les quals ingressades a l'hospital | L’índex de rebrot a la ciutat se situa en 644,8 punts i s'han detectat 45 casos en una setmana

14 de desembre del 2020
Actualitzat a la 13:17h
Entrada de la residència Sant Bernabé, el passat juny (arxiu).
Entrada de la residència Sant Bernabé, el passat juny (arxiu). | FHSB
La residència Sant Bernabé de Berga encara té sis persones amb diagnòstic de Covid-19. D'aquestes, 5 són usuaris i una un treballador. Així ho han informat l’alcaldessa Montse Venturós i el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, en la roda de premsa setmanal sobre l’estat de la pandèmia a la ciutat. Dos dels usuaris positius segueixen ingressats a l'hospital.  

Montse Venturós ha recordat que els usuaris ja han pogut tornar a fer vida conjunta als espais comuns de la residència i ha afegit que la direcció del centre continua pendent que el departament de Salut autoritzi les visites de familiars durant el mes de desembre, segons el protocol marcat per Salut Pública.

L’altra residència de la ciutat, la de les Germanetes, es manté verda i no ha registrat casos durant aquesta segona onada, ha apuntat el regidor Ivan Sànchez. 

Empitjora el nombre de casos a Berga

La situació de pandèmia a Berga empitjora per segona setmana consecutiva. En aquest sentit, l’alcaldessa ha apuntat que en els últims 7 dies s’han registrat 45 casos positius per PCR, quan la setmana passada en van ser 31. En els darrers 14 dies, hi ha hagut 62 positius, 20 persones més que en el darrer còmput. 

L’índex de rebrot s’eleva a 644,8. "És una xifra que es manté bastant estable respecte a la setmana passada, quan se situava en 631,14 punts; però que puja respecte a les anteriors, ja que havia arribat a caure fins al voltant de 200 punts", ha indicat Venturós. La taxa de reproducció baixa fins a 1,74, per bé que segueix situant-se per sobre de la barrera crítica d'1.

Una setmana més, el regidor Sànchez ha fet una crida a la prudència davant la situació de pandèmia. "Com molt bé ha dit l’alcaldessa, els casos a la ciutat segueixen augmentant, hem de tornar a llançar un missatge de precaució, sobretot en els àmbits més íntims. Fa poc ens vam felicitar pels resultats dels cribratges massius a Berga amb molta participació i pocs positius, però no podem abaixar la guàrdia, cal corresponsabilitat en uns dies complicats, que tothom sigui responsable", ha reflexionat Sànchez. 

Amb la flexibilització del tram 1 de les restriccions anticovid, les trobades a l’àmbit social poden ser de 6 persones, i el confinament perimetral de divendres a dilluns al matí deixa de ser municipal i passa a ser comarcal.

6 denúncies per saltar-se les restriccions

La Policia Local de Berga, que es coordina amb els Mossos d’Esquadra, ha fet un total de 16 serveis planificats en la darrera setmana. Durant els controls que s’han dut a terme, s’han hagut de tramitar 6 denúncies. Una d'elles, per saltar-se la limitació horària del toc de queda, i la resta per no complir amb les restriccions vigents de mobilitat.

Arxivat a