La Diputació concedeix crèdits per valor total de més de 230.000 euros als ajuntaments de Casserres i Gironella

Els consistoris reben aquesta aportació a retornar amb interès zero

Redacció
10 de desembre del 2020
Actualitzat a les 10:59h
Enllumenat LED a Gironella (arxiu).
Enllumenat LED a Gironella (arxiu). | Aj. Gironella
La Diputació de Barcelona ha concedit en el marc de la Caixa de Crèdit un total de 233.867,05 euros en crèdits als ajuntaments de Gironella i Casserres.

El crèdit concedit a l’Ajuntament de Gironella ha estat per finançar la reforma i condicionament de les voreres Cal Ramons i l'adequació de l'enllumenat (187.000  euros). D'altra banda, a Casserres els diners eren per a l'adquisició d’una plataforma elevadora (18.150 euros), implantació de gespa al camp de futbol (18.127,06 euros), adquisició de banquetes de futbol (5.589,99 euros) i adquisició del terreny al carrer Major (5.000 euros).

La Caixa de Crèdit és un instrument de cooperació local que té l’objectiu d'atorgar crèdits als ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i mancomunitats de municipis de la demarcació per al finançament de noves inversions, el dèficit de finançament en inversions executades i les operacions incloses en un Pla de Sanejament o Econòmic i Financer.

Cada govern local pot demanar fins a 200.000 euros cada any, amb l’excepció dels municipis inferiors a 1.000 habitants, que podran superar aquest límit i sol·licitar l’import necessari per cobrir les seves necessitats de finançament. El tipus d’interès és al 0%, amb una amortització màxima de 10 anys i una carència d’un any des de la data de concessió.
Arxivat a