Ple del Consell

El republicà Josep Subirana renuncia al Consell per dedicar-se a l'Associació de Municipis per l'Energia Pública

Subirana creu que l'actual govern del Consell Comarcal del Berguedà no mostra interès "per la transició energètica i ecològica"

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 9 de desembre de 2020 a les 20:05 |
El fins ara conseller comarcal d'ERC, Josep Subirana (arxiu)- | Pilar Màrquez Ambròs
Josep Subirana (ERC) ha renunciat al càrrec de conseller comarcal, a l'oposició de l'ens, per centrar esforços en l'Associació de Municipis per l'Energia Pública (AMEP), que ha impulsat. Així ho ha anunciat al ple ordinari de desembre que s'ha celebrat aquesta tarda. L'AMEP té a hores d'ara més de 80 localitats adherides i representa 3 milions de catalans. 

Subirana, que com a regidor de Medi Ambient d'Avià va treballar el mandat passat per convertir el poble en referent de la sostenibilitat, ha mostrat la voluntat de dedicar els seus esforços "allà on pugui incidir més, tenint en compte que l'actual govern del Consell Comarcal no mostra interès per la transició energètica i ecològica". Segons Josep Subirana, "l'AMEP ha estat una manera de treure les meves frustracions i treballar per la transició energètica que és el que m'agrada". 


Els diferents portaveus dels grups comarcals li han agraït la feina feta des de l'oposició en matèria de medi ambient, especialment el seu assessorament durant la implantació del porta a porta l'any 2018. 

En una carta pública enviada als mitjans, Josep Subirana ha lamentat que "ni políticament ni èticament, no sembla correcte que el Consell Comarcal avali implícitament la incineradora del Berguedà fent conseller de Medi Natural al màxim responsable polític del projecte de la incineradora del Berguedà pagant-li el sou màxim que permet la llei" en referència a Jesús Calderer. "Si la incineradora està, de moment, aturada és només per l’acció de la plataforma antiincineradora què vaig crear i que altres han gestionat eficientment dotant-la de capacitat jurídica, política i de mobilització", ha assegurat. 


Subirana ha afirmat que és "políticament frustrant" veure que "aquest Consell representa quatre anys perduts més, tenint en compte que no s’ha fet res de significatiu en els darrers molts anys tret de la instauració del porta a porta per part de l’exconseller Francesc Xavier Francàs". Entre altres, ha criticat que el govern del Consell inclogui un representant del PSC, Abel García, i ha rebutjat la proposta dels vals Rasca i Guanya de la campanya de Nadal que està pensada per promoure el consum a diferents municipis de més de 1.000 habitants. "Em sembla que infantilitza la societat i representa un malbaratament de recursos, a més de ser ben lluny del que representa un mecanisme just i igualitari", ha dit. 

Podeu llegir sencera la carta pública de renúncia de Josep Subirana aquí: 

Renuncia Conseller Josep Subirana by Naciodigital on Scribd

 

Participació