Moren tres usuaris de la residència Sant Bernabé per Covid-19

Una de les defuncions es va produir a l’hospital i les dues restants a la residència

09 de desembre del 2020
Actualitzat a les 16:02h
Residència Sant Bernabé de Berga (arxiu).
Residència Sant Bernabé de Berga (arxiu). | FHSB
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, han comparegut virtualment aquest dimecres, en roda de premsa per actualitzar la informació sobre l'evolució de la pandèmia a la ciutat. Montse Venturós ha lamentat la mort de 3 residents de la residència Sant Bernabé en els últims 4 dies. Una de les defuncions es va produir a l’hospital i les dues restants a la residència. En el decurs de la segona onada s’han produït un total de 10 defuncions a la residència.

Venturós ha recordat que "els testos serològics realitzats a les persones residents van permetre saber, fa poc menys de dues setmanes, que la pràctica totalitat d’usuaris i usuàries havien generat anticossos". 

Tal com ja va recollir NacióBerguedà, el passat 2 de desembre, el personal tècnic de Salut Pública va realitzar una inspecció per poder determinar el restabliment de la normalitat al centre residencial.

Montse Venturós ha explicat que, ara mateix, la residència resta a l'espera que el Departament de Salut comuniqui quan es podran reprendre les visites externes de familiars. De moment, Venturós ha confirmat que els avis i àvies ja poden compartir els espais comunitaris del centre.

Les Germanetes continuen en verd

El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha afirmat que la residència Les Germanetes segueix sense registrar casos positius entre les persones residents i el personal laboral. Aquestes dades permeten al centre residencial mantenir el distintiu de residència 'verda'.

Després de viure les conseqüències de la pandèmia de ben a prop durant la primavera, el centre residencial es manté sense casos de la malaltia en aquesta segona onada. 

Les dades empitjoren a la ciutat

L'alcaldessa Venturós ha manifestat que les dades sobre l’evolució de la pandèmia a la ciutat han empitjorat. La responsable municipal ha fet una crida a la prudència i ha reiterat que la població ha de seguir complint les mesures d'autoprotecció per evitar la transmissió del virus.

Berga ha registrat 31 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (+10) i ha comptabilitzat 45 casos en els darrers 14 dies (-20). L'índex de risc és de 631,14 punts, un nivell considerat molt alt, que s’ha incrementat respecte a la setmana anterior (211,17). La taxa de reproducció de l'epidèmia ha augmentat fins a 2,42 punts. Aquest índex s'obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d'un mateix cas. 

Dues multes per infraccions relatives a la Covid-19

Del 30 de novembre al 7 de desembre, la Policia Local ha efectuat 24 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats en el marc de les actuacions que s'estan coordinant amb els Mossos d'Esquadra. En aquest període s'han interposat 2 denuncies: 1 per incomplir les restriccions de mobilitat i 1 per no fer ús de la mascareta, segons ha informat Venturós. 

Arxivat a