banc de sang

Berga organitza la darrera campanya de donació de sang de l’any al pavelló de Suècia

Cal reservar cita prèvia des del web donarsang.gencat.cat o a través del telèfon d’atenció al donant 93 557 35 66

per Pilar Màrquez Ambròs , 9 de desembre de 2020 a les 13:36 |
Una donant de sang (arxiu). | ACN
Berga acull els dies 9 i 10 de desembre una nova edició de la campanya de donació de sang en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. Aquesta campanya es farà a una nova ubicació: el Pavelló de Suècia, ja que a l'Hotel d'Entitats s'estan fent actualment PCR programades pel CAP a contactes estrets de positius i la vacunació de la grip.  

Segons ha explicat el regidor de Drets Social, Ivan Sànchez, és molt important reservar cita prèvia des del web donarsang.gencat.cat o a través del telèfon d’atenció al donant 93 557 35 66. Sànchez ha fet una crida a la participació perquè els ciutadans que puguin s'acostin al pavelló de Suècia a donar sang. "Aquesta campanya ens ha de servir per tenir reserves suficients de sang per afrontar el dia a dia, els festius que vindran en breu i l'entrada de 2021", ha assegurat Sànchez. 


Per què són essencials les darreres donacions de l’any?

Arriba el mes de desembre i, novament, la donació de sang serà essencial per garantir els tractaments de les properes setmanes. En pocs dies arribarà el Nadal, un període en què la donació baixa pel canvi d’hàbits de la ciutadania.


És per això que les properes setmanes és important disposar de 800-1.000 donacions diàries per garantir els tractaments del final d’any, amb especial atenció a les plaquetes, que caduquen als cinc dies i són essencials per als pacients oncològics.

La darrera donació de l’any serà més important que mai, i des del Banc de Sang han preparat prop de 60 campanyes setmanals arreu per a què tothom tingui opcions a prop, sense fer desplaçaments.

Totes les campanyes es poden consultar des del web donarsang.gencat.cat.

 

Participació