Salut detecta menys d'un 0,3% de positius en el cribratge a Gironella

Entre les 730 proves realitzades només hi havia 2 positius

04 de desembre del 2020
Actualitzat a les 21:38h
Cribratge intensiu al casal de la gent gran de Gironella.
Cribratge intensiu al casal de la gent gran de Gironella. | Aj. Gironella
Salut ha detectat dos positius asimptomàtics de Covid-19 entre les 730 proves (tests ràpids) realitzades en el cribratge massiu que s'ha dut a terme a Gironella aquest divendres. Els positius representen només un 0,27% del total. 

L'objectiu del cribratge intensiu i massiu, que aquesta setmana també s'ha realitzat en altres poblacions de la comarca, com Berga o Puig-reig, era detectar el major nombre de casos asimptomàtics per tal de poder tallar possibles cadenes de transmissió de la pandèmia. Les persones que s'han fet gratuïtament el test han pogut obtenir el resultat en menys de 30 minuts, una rapidesa que permet detectar amb una gran celeritat casos asimptomàtics. Totes les persones majors de 16 anys podien sotmetre's a la prova de manera voluntària. 

L'Ajuntament de Gironella ha agraït la participació dels gironellencs i les gironellenques i la feina dels professionals sanitaris, alhora que ha recordat que cal continuar mantenint les precaucions per no propagar els contagis. Aquest matí l'alcalde David Font havia fet una crida als veïns i veïnes de Gironella a participar de la jornada de tests per detectar casos asimptomàtics. "Feu-vos la prova i aturem plegats la corba de contagis", ha demanat. 
Arxivat a