Puig-reig prepara una cavalcada de Reis més llarga i adaptada a la Covid-19

Les carrosses passaran per gairebé tots els carrers del poble, per tal d'evitar aglomeracions i que els més menuts en puguin gaudir des de balcons i finestres o bé des de l'entrada de casa

04 de desembre del 2020
Actualitzat a les 21:02h
Cavalcada de Puig-reig (arxiu).
Cavalcada de Puig-reig (arxiu). | Cedida
Els nens i nenes de Puig-reig tindran cavalcada de Reis, sempre que el Procicat ho autoritzi. Serà una cavalcada diferent: amb un trajecte més llarg que passarà per gairebé tots els carrers i places del poble per tal d'evitar aglomeracions i que farà que els més menuts en puguin gaudir des dels balcons i finestres o bé des de les entrades de les cases. 

Els regidors de Cultura, Jesús Subirats, i de Comunicació, Rosa Garcia, han avançat en roda de premsa que hi haurà petits de canvis de format com el tamany de les carrosses dels Reis de l'Orient perquè no quedin fora del recorregut els carrers més estrets.

La passada pels carrers s'allargarà, però es prescindirà de la rebuda que Melcior, Gaspar i Baltasar feien sempre als infants, així que es preveu que la festa pugui acabar en un horari similar al dels altres anys, al voltant de les 9 del vespre. La cavalcada d'aquest 2020 també es podrà seguir per Televisió de Puig-reig, Ràdio Puig-reig i les xarxes socials. 

"Hem estat esperant quines indicacions arribaven del Procicat però al final hem començat a planificar-ho, caldrà veure si finalment hi ha més restriccions en aquest sentit que ho acaben alterant", ha reconegut Jesús Subirats. 

Els nens i nenes podran veure els Reis com cada any, encara que sigui des de casa. Les setmanes abans els infants hauran d'enviar les cartes per correu o les podran dipositar en unes bústies que s'ubicaran a punts de Puig-reig. 

El centenari de l'Orquestra Pau Casals, un referent

L'Ajuntament de Puig-reig ha presentat aquesta tarda l'agenda d'activitats de les festes de Nadal. Aquest mateix divendres s'ha celebrat l'encesa de llums de Nadal a la plaça Nova. Hi destaca el concert commemoratiu del centenari de l'Orquestra Pau Casals amb el quartet Vivace de violoncels, el 19 de desembre. "Aquesta va ser la primera orquestra que es va crear a Catalunya. Pau Casals va crear-la després de viatjar i comprovar que no n'hi havia cap més al país. Més tard, van afrontar la repressió franquista, fins i tot, els camps de concentració", ha recalcat Subirats. 

El diumenge 3 de gener, a les 6 de la tarda al pavelló municipal hi haurà el concert de Nadal de la Polifònica de Puig-reig que serà en benefici de la Marató de TV3. "Hem procurat que el virus, que ha aturat moltes coses, no freni concerts solidaris que són una altra manera de combatre'l, encara que sigui amb restriccions d'aforament", ha valorat Subirats. 

Els nens i nenes de les escoles del municipi faran cagar el tió als seus centres "per mantenir els grups bombolla", segons ha detallat Rosa Garcia. A més, la biblioteca municipal organitza activitats del 19 de desembre al 7 de gener.

Arxivat a