Puig-reig repartirà 53.700 euros en vals per gastar als comerços a les 1.807 famílies del poble

L'acció sense precedents al municipi es portarà a terme entre el 9 de desembre i el 9 de gener

04 de desembre del 2020
Actualitzat a les 21:42h
La regidora de Comerç, Rosa Garcia, i el regidor de Cultura, Jesús Subirats.
La regidora de Comerç, Rosa Garcia, i el regidor de Cultura, Jesús Subirats. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Puig-reig ja ho té tot a punt per començar la campanya de dinamització econòmica que es va aprovar en ple el passat mes de novembre. La regidora de Comerç, Rosa Garcia, ha confirmat que es tracta d'una inversió de 53.760 euros que es portarà a terme entre el 9 de desembre i el 9 de gener. L'acció, sense precedents al municipi, implica l'entrega de 6 vals de 5 euros, un total de 30 euros que cada família percebrà per gastar als establiments de béns, serveis i restauració de Puig-reig. En total se'n poden beneficiar les 1.807 famílies del municipi. 

Aquesta iniciativa pretén ajudar a ciutadans i comerciants i incentivar el comerç local en un moment de molta dificultat. La regidora Rosa Garcia ha indicat en roda de premsa, aquest divendres, què han de fer les famílies per aconseguir els vals de descompte, ja que per optar-hi han d'omplir i presentar una sol·licitud. Si la partida reservada per aquesta campanya no s'esgota, l'Ajuntament de Puig-reig destinarà els diners que sobrin en noves campanyes de promoció del comerç de proximitat. 

Les famílies rebran una carta amb la sol·licitud al seu domicili, hauran d'emplenar-la amb les seves dades personals i anar a buscar els vals-descompte al punt de recollida. Podrà recollir els vals qualsevol persona que porti la sol·licitud omplerta i el DNI del sol·licitant. D'aquesta manera, els puig-reigencs podran bescanviar els vals de descompte en fer les seves compres als comerços i establiments adherits.  

Aquests vals es podran recollir durant les dues pròximes setmanes a la Sala de la Plaça Nova de 10 del matí a 1 de la tarda (els diumenges estarà tancat). Els dies 10, 11, 17 i 18 de desembre es podran passar a buscar en el mateix espai de 4 a 7 de la tarda. Així mateix, del 21 de desembre fins el 9 de gener, s'entregaran també a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Puig-reig, de 10 del matí a 1 de la tarda. 

Puig-reig haurà invertit a finals d'any un total de 200.000 euros pel Pla de Xoc contra la Covid-19. El consistori va repartir ja uns 75.000 euros en ajuts directes als autònoms i petites empreses afectades per la crisi. Es va apostar per una línia d'ajuts a les famílies amb un calaix de 100.000 euros, però només se'n van gastar uns 2.000 euros perquè no hi va haver les sol·licituds esperades. Això va fer que es poguessin destinar aquests diners a altres iniciatives. Per exemple, la dels vals de compra que s'ha presentat aquest divendres amb una injecció de 53.760 euros o una partida d'uns 60.000 euros per contractar negocis locals en petites obres de manteniment al poble. 

També s'han impulsat subvencions perquè bars i restaurants no paguin la taxa de terrasses d'enguany o per ajudar-los a adquirir estufes perquè puguin servir els clients a l'exterior. 

La programació de Nadal: concerts, actes i una cavalcada adaptada

L'Ajuntament de Puig-reig ha presentat aquesta tarda la programació d'activitats de les festes de Nadal. Aquest mateix divendres s'ha celebrat l'encesa de llums de Nadal a la plaça Nova. Entre els actes més destacats, hi ha el concert commemoratiu del centenari de l'Orquestra Pau Casals, la primera que va existir a Catalunya i que va patir la repressió franquista, amb el quartet Vivace de violoncels, el 19 de desembre; i el concert de Nadal de la Polifònica de Puig-reig al pavelló municipal, el 3 de gener. Les escoles del municipi també faran cagar el tió. 

Segons ha explicat el regidor de Cultura, Jesús Subirats, la Cavalcada de Reis s'adaptarà a la Covid-19. Ses Majestats i les seves carrosses desfilaran per la majoria dels carrers del poble, de manera que els nens i nenes podran estar atents des de balcons i finestres o bé des de l'entrada de casa. Així, s'evitaran aglomeracions. També es podrà seguir per Televisió de Puig-reig, Ràdio Puig-reig i les xarxes socials del consistori.