El Consell aplica canvis en alguns horaris de la recollida porta a porta durant les festes de Nadal

Consulta aquí les variacions de la recollida de residus al teu municipi

04 de desembre del 2020
Actualitzat a les 21:09h
Un bujol del porta a porta.
Un bujol del porta a porta. | CC Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà aplicarà canvis en alguns horaris i dies de la recollida porta a porta per les festes de Nadal i Reis. Segons han explicat en un comunicat, "les modificacions s'apliquen per una millor conciliació laboral i familiar dels treballadors i per adaptar-se als esdeveniments i tradicions de les dates especials nadalenques". 

A Berga, les recollides dels dijous 24 i 31 de desembre es passen als divendres 25 i divendres 1 de gener. Durant dues setmanes, la fracció orgànica i els envasos no es recolliran el dijous sinó que serà en divendres. Aquest canvi es fa per no fer coincidir el servei amb la nit de Nadal i la de Cap d’Any. El dimarts 5 de gener, la recollida serà com cada dimarts, a partir de les 22 hores, les fraccions paper/cartró i orgànica.

A Gironella, no hi ha canvis. Els dies de Nadal, Cap d'Any i Reis, es fa la recollida com habitualment. A Puig-reig, s'avancen els horaris de les recollides del dijous 24 i dijous 31. Normalment, començarien a les 22 hores, però aquests dos dijous començaran a les 6 hores. Per tant, caldrà treure el paper/cartró i l’orgànica la nit abans. També s’avança la recollida del dimarts 5 de gener: caldrà treure envasos i orgànica la nit abans, ja que la recollida començarà a les 6 hores.

L'únic canvi a Casserres i Olvan és que la recollida del dia de Cap d'Any es començarà a les 12 hores i no a les 6 hores, com comença habitualment.

A Vilada i Avià, les recollides de paper/cartró dels divendres 25 i 1 de gener es traslladen a l'endemà, als dissabtes 26 i 2 de gener i coincidiran amb la recollida d'orgànica habitual dels dissabtes. El mateix passarà als municipis a Cercs, la Pobla de Lillet, Bagà, Guardiola de Berguedà i Sant Julià de Cerdanyola. En aquests pobles de l'Alt Berguedà, a més a més, el reforç comercial d'orgànica s'avança dels divendres 25 de desembre i 1 de gener als dijous 24 i 31 de desembre.